Κοινή πλατφόρμα δράσεων των επτά Συνδέσμων Δήμων της Αττικής για τη προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη ευαίσθητων περιοχών, την πυροπροστασία των ορεινών όγκων της Αττικής, την πολιτική προστασία, την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης σε περιοχές ευθύνης τους αλλά και για ζητήματα θεσμικού χαρακτήρα, συμφωνήθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 03.02.2020 στα γραφεία του ΠΕΣΥΔΑΠ στο Δημαρχείο Κορυδαλλού.
  Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπείες του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ), του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ), του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) και του Συνδέσμου Δήμων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ).

Ανάμεσα σε άλλα αποφασίστηκαν:

  • η θεσμοθέτηση και λειτουργία μόνιμου Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων 
  • η προσπάθεια βελτίωσης της συνεργασίας και του συντονισμού των Συνδέσμων με την Κεντρική Διοίκηση  και την Περιφέρεια Αττικής 
  • η προώθηση νομοθετικής λύσης για την έγκαιρη απόδοση των πόρων πυροπροστασίας απευθείας στους Συνδέσμους 
  • η επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τους Συνδέσμους, κυρίως η δυνατότητα λειτουργίας τους ως εργαλεία απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων (εφόσον εξασφαλιστεί η στελέχωσή τους) 
  • η ενίσχυση της δράσης των συμβεβλημένων εθελοντικών οργανώσεων για τα θέματα πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας.
  • η πρόβλεψη για συμμετοχή των Συνδέσμων σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα με την ιδιότητα των δικαιούχων 
  Για την προώθηση όλων των παραπάνω θα επιδιωχθεί η άμεση συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσων Γ. Βρούτση, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.
Επιπλέον θα επιδιωχθεί συνάντηση με τους προέδρους ΠΕΔΑ Γ. Μαρκόπουλο και της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ως εκπρόσωποι των Συνδέσμων οι Αντώνης Αντωνόπουλος, Θόδωρος Αρβανίτης Βλάσσης Σιώμος, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Γιώργος Γκόγκος, Μόσχος Διαμαντόπουλος, Μιχάλης Ευθυμιάδης, Τούλα Ιωαννίδου, Μαρία Καζάκου, Παύλος Καμάρας, Γιώργος Κουράσης, Βασίλης Λαζάρου, Δημήτρης Τσατσαμπάς και Φώτης Τσομπάνογλου.



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.