Η Εθνική Τράπεζα στην Διεθνή Έκθεση Agrotica

Η Εθνική Τράπεζα, όλα αυτά τα χρόνια, έχει εκφράσει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και την κοινωνία. Και τώρα, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, δείχνει την στήριξή της στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους.


Πιστεύοντας πως η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι δύο νευραλγικοί τομείς της ελληνικής οικονομίας που συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η Εθνική Τράπεζα συμμετείχε, για 5η χρονιά, στην 28η Διεθνή Έκθεση Agrotica, την μεγαλύτερη έκθεση γεωργίας και κτηνοτροφίας στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου. Όσοι παραβρέθηκαν στην Διεθνή Έκθεση Agrotica είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από τα εξειδικευμένα στελέχη της Τράπεζας για το σύνολο των τραπεζικών προϊόντων αλλά και λύσεων που απευθύνονται σε αγρότες και σε αγροτικές επιχειρήσεις.

Σε μια εποχή που η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος του ανθρώπου στον δρόμο προς την ανάπτυξη, η Εθνική Τράπεζα, επιβεβαιώνοντας τις διαχρονικά καλές σχέσεις που διατηρεί με τον αγροτικό κόσμο, παρέχει κίνητρα αλλά και λύσεις στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για την περαιτέρω εξέλιξή τους. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με την διαχρονική κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών τους μέσω εξειδικευμένων προϊόντων και προγραμμάτων, αλλά και με λύσεις για την τεχνολογική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της παραγωγής τους.


Είναι γνωστό πως η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν τον πρωτογενή τομέα που εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θέση στην διαμόρφωση του ΑΕΠ και της απασχόλησης, και τα οφέλη από τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό θα είναι πολλά. Παράλληλα, η αύξηση του μεγέθους των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και η δημιουργία μεγαλύτερων επιχειρηματικών μονάδων, θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά στην προώθηση των αγροτικών εργασιών.


Δείχνοντας, λοιπόν, έμπρακτα στην στήριξή της στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, η Εθνική Τράπεζα παρέχει τα εξής προϊόντα και χρηματοδοτικά προσφερόμενα προγράμματα:

Λογαριασμός «Αγροτικές Ενισχύσεις» - Κάρτα του Αγρότη* και καταθετικός λογαριασμός ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ PLUS. Πρόκειται για προϊόντα διαχείρισης του συναλλακτικού κυκλώματος του αγρότη με ειδικά χαρακτηριστικά, τα οποία προσφέρονται με ευνοϊκούς όρους. Με την Κάρτα του Αγρότη παρέχεται άμεση ρευστότητα που συνδέεται με το ύψος της αγροτικής ενίσχυσης για τη χρηματοδότηση των γεωργικών και κτηνοτροφικών αναγκών του παραγωγού. Μέσω των ειδικών  προϊόντων των Αγροτικών Ενισχύσεων γίνεται η είσπραξη του συνόλου των πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ.«Η «Κάρτα του Αγρότη» είναι ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας και εκδίδεται υπό τους όρους και προϋποθέσεις, που έχουν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.»
Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας: με το πρόγραμμα αυτό η Τράπεζα χρηματοδοτεί, μέσω της ειδικής κάρτας ΑΓΡΟΚΑΡΤΑ DEBIT MASTERCARD, μέρος του κόστους παραγωγής αγροτών και κτηνοτρόφων, τα προϊόντα των οποίων θα αγοραστούν από συνεργαζόμενη με την Τράπεζα εμπορική ή μεταποιητική επιχείρηση, βάσει Συμβολαίου Αγοραπωλησίας.
Δυνατότητες χρηματοδότησης για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, καθώς και για την αγορά παγίων ή την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης
Χρηματοδοτικά προγράμματα EASI και COSME.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.