«Αφού ανοίξαμε τις πόρτες (σ.σ. τα σύνορα), πολλαπλασιάστηκαν τα τηλεφωνήματα, μας λένε "κλείστε τις πόρτες". Τους είπα: Έγινε, τελείωσε. Οι πόρτες πλέον είναι ανοιχτές. Τώρα πρέπει να αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί», είπε σε ομιλία του στην Άγκυρα.  
Ο Ερντογάν ανέφερε πως Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του πρότειναν την οργάνωση Συνόδου Κορυφής με τη συμμετοχή του ίδιου και «τεσσάρων ή πέντε χωρών».  
Επίσης είπε πως ελπίζει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ της Συρίας, στις συνομιλίες που θα έχει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν αυτήν την εβδομάδα.  
Η Τουρκία και οι αντάρτες τους οποίους στηρίζει έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους στο Ιντλίμπ εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Ρωσία. Ο Ερντογάν και ο Πούτιν πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη.  
«Θα πάω στη Μόσχα την Πέμπτη και θα συζητήσω τις εξελίξεις (στη Συρία) με τον κ. Πούτιν. Ελπίζω ότι εκεί κάτω θα λάβει τα αναγκαία μέτρα, όπως μια κατάπαυση του πυρός και θα βρούμε μια λύση σ' αυτήν την υπόθεση», είπε.  
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο σημείο συνοριακής διέλευσης στις Καστανιές του Έβρου. Λίγο πριν τις 10:00 σημειώθηκαν νέα επεισόδια με δακρυγόνα και χημικά.