Στο πλευρό των αστέγων και κοινωνικά ευπαθών ομάδων στέκεται σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε η «Αποστολή» με τη διανομή εβδομαδιαίων συσσιτίων.


Το κλιμάκιό της, που προσφέρει καθημερινά ζεστό φαγητό μέσω των συσσιτίων στην οδό Σοφοκλέους, ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τη χρηματοδότηση του International Orthodox Christian Charities (IOCC) να μοιράζει «δέματα αγάπης» με τρόφιμα ώστε κανένας συνάνθρωπός μας να μη μείνει μόνος και αβοήθητος. Οι άνθρωποι του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα προσφέρουν εβδομαδιαίως δέματα τροφίμων σε 500 και πλέον άστεγους.

Το «ευχαριστώ» Μπακογιάννη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την «Αποστολή»
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για την έμπρακτη βοήθειά του καθώς και την «Αποστολή» για τη συνεχή και πολύτιμη στήριξή της. «Ο Δήμος Αθηναίων με την “Αποστολή” ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να συνδράμουμε αυτή την περίοδο όσο περισσότερο μπορούμε τους αδύναμους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Το μυαλό μας και η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που αυτή την ώρα δεν έχουν στέγη και είναι αβοήθητοι», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.
Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, δήλωσε πως άμεση προτεραιότητα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της «Αποστολής» είναι η εξασφάλιση τροφής και φαρμάκων για τους άστεγους συνανθρώπους μας: «Βλέπουμε πολύ κόσμο, ο οποίος πεινάει, υποφέρει, μικρά παιδιά, μεγάλους, ηλικιωμένους. Πρόκειται για έναν πόνο ο οποίος δεν ελαττώνεται, αλλά αυξάνεται. Για άλλη μία φορά, πρέπει να πούμε ότι είναι ανάγκη να ενωθούμε όλοι μαζί, χωρίς διακρίσεις, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε κανέναν άνθρωπο χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό, χωρίς φάρμακα, χωρίς βοήθεια. Γι' αυτό και η “Αποστολή” με τον Δήμο Αθηναίων και τον IOCC δημιούργησαν μια μεγάλη συμμαχία για τη διανομή τροφίμων, σε εβδομαδιαία βάση, στους ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.