Αριστερά το θύμα και δεξιά η φερόμενη δράστις της επίθεσης με βιτριόλι

Τα νέα στοιχεία στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σχολίασε ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας.


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας, έκανε λόγο για ένα πολύ καλά μελετημένο έγκλημα και σημείωσε πως δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η 35χρονη παρακολουθούσε στενά το θύμα, πριν προχωρήσει στην επίθεση με βιτριόλι.
Ο κ. Λύτρας επεσήμανε πως ο τρόπος που κινήθηκε η 35χρονη όλο το διάστημα πριν, αλλά και μετά την επίθεση με βιτριόλι, που φαίνεται πως την προετοίμαζε επί έναν χρόνο, δείχνουν άνθρωπο που γνώριζε πολύ καλά τι έκανε. «Δεν ζητήθηκε πραγματογνωμοσύνη ψυχιατρική. Θεωρώ ότι και ο συνάδελφός μου το γνωρίζει ότι και να ζητούσε, δεν θα υπήρχε κανένα αποτέλεσμα» σχολίασε.
Η Ιωάννα δεν μαθαίνει λεπτομέρειες για την δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι

Ο δικηγόρος της 35χρονης εξήγησε πως η Ιωάννα δεν μαθαίνει λεπτομέρειες της υπόθεσης, μετά και τη σύλληψη της φερόμενης ως δράστιδος της επίθεσης με βιτριόλι. «Λεπτομέρειες δεν ξέρει, γνωρίζει μόνο, ότι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα διετάχθη η προσωρινή της κράτηση» είπε.

Ο κ. Λύτρας σημείωσε πως «υπάρχει, θα μπορούσαμε να πούμε, μια μικρή ηθική ικανοποίηση από το αποτέλεσμα, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος και για την υγεία της και για τα δικαστήρια που θα ακολουθήσουν».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος, Απόστολο Λύτρα, ο οποίος μίλησε και στον Ant1, μετά την απόφαση για την προφυλάκιση της κατηγορούμενης, υπάρχει μία μικρή ανακούφιση και η Ιωάννα περιμένει την τελική δικαίωσή της. Ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε στην ατυχή – όπως είπε- αναφορά από τον κ. Κεχαγιόγλου ότι η 35χρονη έχει τρεις μέρες να φάει.

«Ακούστηκε από τον συνάδελφό μου ότι η κατηγορούμενη δεν τρώει. Φτάνουμε στο σημείο να λέμε για την κατηγορούμενη τι κάνει όταν η Ιωάννα η οποία πραγματικά δεν τρώει επειδή δεν μπορεί να φάει. Όταν έχουμε μια κοπέλα που είναι 20 μέρες στο νοσοκομείο και θα μείνει τρεις μήνες ακόμα, θα υποβληθεί σε 30 χειρουργεία νομίζω ότι είναι ατυχής συγκυρία να ακουστεί αυτό το πράγμα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

30 χειρουργεία μετά την επίθεση με βιτριόλι για την Ιωάννα
Ο δικηγόρος αποκάλυψε στο δελτίο ειδήσεων πως η κατάσταση της υγείας της 35χρονης παραμένει σοβαρή. «Έχει πολύ δρόμο και σύμφωνα με τη γιατρό της, μπορεί να γίνουν και 30 χειρουργεία και είμαστε μόλις στο τέταρτο» σημείωσε για το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνεστε ότι η ικανοποίηση σε αυτή τη γυναίκα δεν θα έρθει ποτέ». Νωρίτερα, ο γνωστός πλαστικός, Ανδρέας Φουστάνος, δήλωνε πως η 34χρονη δεν θα μπορέσει να αποκαταστήσει το πρόσωπό της μετά την επίθεση με βιτριόλι.

«Οι ποινές, είτε μιλάμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, είτε για βαριά σκοπούμενη βλάβη, δεν είναι τόσο μεγάλες για αυτή τη ζημιά που έχει γίνει» πρόσθεσε ο συνήγορος της Ιωάννας που έπεσε θύμα της επίθεσης με βιτριόλι.
Τέλος, ο δικηγόρος της Ιωάννας σημείωσε πως η γυναίκα που έπεσε θύμα της επίθεσης με βιτριόλι δεν είχε καμία σχέση με τον άνδρα, για τον οποίο φαίνεται πως ξεκίνησαν όλα.

«Καμία απολύτως επαφή δεν είχε, αλλά και να είχε, δεν δικαιολογείται αυτή η πράξη. Η ζήλεια η κακία και η απαξία για την ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να βαφτίζεται ψυχιατρικό πρόβλημα» σημείωσε κλείνοντας ο δικηγόρος.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Γκαβέρας μετέφερε, μέσω της τηλεόρασης του Mega, την πλευρά του 40χρονου άνδρα, ο οποίος άθελά του βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες. «Βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα, έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του ίδιου και της οικογένειάς του. Εκείνος θεωρεί ότι δεν έχει άμεση εμπλοκή με την υπόθεση» συμπλήρωσε.

Η τράπουλα ΧΑΛ που βρέθηκε στα πράγματα της φερόμενης δράστιδος
Στις εικόνες που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές από ευρήματα ουσιαστικά από το κινητό της 35χρονης, που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα και η οποία σήμερα προφυλακίστηκε, υπάρχουν μεταξύ άλλων ένα ιδιόχειρο σημείωμα, ένα printscreen από εταιρείες ραδιοταξί που είχε αποθηκευμένο η 35χρονη στο κινητό της τηλέφωνο, μία φωτογραφία από την είσοδο του σπιτιού της Ιωάννας στο Μοσχάτο, η οποία ήταν αποθηκευμένη στη συσκευή της κατηγορούμενης, καθώς και ένα ακόμα printscreen από την εφαρμογή του GPS Τracker που φέρεται να είχε τοποθετήσει η 35χρονη στο αυτοκίνητο του θύματος, αλλά και η έρευνα αγοράς που είχε κάνει για να το αποκτήσει.

Στο ιδιόχειρο σημείωμα της 35χρονης που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία και βρίσκεται πλέον στα χέρια των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, η κατηγορούμενη γράφει:

ή κλειδώνει ή αγύριστο κεφάλι πάλι θα περάσουμε ωραία
ΧΑΛ
Δουλειά να προσέξω – φίδι ή θάνατο να προσέξω με μία κάτω των 30
είναι πιστός θα μου πει κάτι ευχάριστο
εχε φίδι στη δουλειά του
πρόσωπο πρόβλημα στο νοσοκομείο
ή μπορεί να πάμε ταξίδι να το προτείνει


Σε ένα από αυτά τα σημειώματα (αυτό που φαίνεται παραπάνω), μάλιστα, αυτό επιβεβαιώνεται καθώς αναγράφει η 35χρονη με μεγάλα γράμματα ΧΑΛ, τα οποία πιθανότατα δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχικά κάποιων λέξεων αλλά με τη γνωστή στους κύκλους της χαρτομαντείας τράπουλα «ΧΑΛ». Αγνωστο παραμένει αν έριχνε τα χαρτιά μόνη της και σημείωνε τα... συμπεράσματά της ή είχε απευθυνθεί σε κάποιο άλλο άτομο που γνώριζε τη μέθοδο.

Ο Hal ήταν για πολλά χρόνια στρατιώτης, μελέτησε τις απόκρυφες επιστήμες και δημιούργησε τη συγκεκριμένη τράπουλα δίνοντας στις 32 κάρτες της σύμβολα και εικόνες από χώρες της Ασίας αλλά και της Αιγύπτου. Η κάθε κάρτα από τις 32 χωρίζεται σε δύο μέρη, το πάνω αριστερά και το κάτω δεξιά, και έτσι έχει δύο σύμβολα–εικόνες-σήματα, ενώ στην τράπουλα περιλαμβάνονται και τα 12 ζώδια όπως και άλλα σύμβολα αστρολογικά.

Να σημειωθεί ότι έχουν βρεθεί και άλλα τέτοια παρόμοια σημειώματα της 35χρονης που δείχνουν ότι είχε εμμονή με τον 40χρονο και υποψιαζόταν άλλες γυναίκες για σχέση μαζί του, ανάμεσά τους και την Ιωάννα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.