Ο «χρησμός» Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό: Η σωστή λέξη είναι διορθωτικές κινήσεις

Ασφυκτικό... πρέσινγκ έκαναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι δημοσιογράφοι που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στο Ισραήλ, μήπως βγάλουν «είδηση» για τον ανασχηματισμό.


Ρώτησαν λοιπόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη - μετά την συνάντησή του με τον Μπενζαμίν Ντανιάχου - αν σκέπτεται όντως να προβεί σε ανασχηματισμό.
«Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…», απάντησε με χιούμορ ο Πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει τα σχετικά σενάρια. Ωστόσο οι δημοσιογράφοι επέμεναν και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».
Υπενθυμίζεται ότι ο υπ Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε προαναγγείλει χθες ότι μετά την 1η Ιουλίου θα γίνουν αλλαγές όπου χρειάζονται στο κυβερνητικό σχήμα.Παράλληλα ο Πρωθυπουργός συνομιλώντας με δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, ανέφερε για τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ: «Η στρατηγική σχέση είναι δεδομένη. Η σχέση Ελλάδας - Ισραήλ είναι μια σχέση με βάθος και περιεχόμενο. Επιδιώκουμε να τη διευρύνουμε και σε νέα πεδία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος, η πράσινη οικονομία και η διαχείριση των υδάτων, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες.

Ειδικότερα, ανέφερε: «βλέπω τεράστιο ενδιαφέρον και στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας για τον απλούστατο λόγο ότι η πλευρά του Ισραήλ έχει σημαντικές επιχειρήσεις κι εμείς έχουμε τους μηχανικούς, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά».

Ερωτηθείς για την προκλητικότητα της Τουρκίας, ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι συζητήθηκε το θέμα στη συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό σημειώνοντας: «Έθεσα τη μεγάλη εικόνα του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο». Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την Συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών Ελλάδας-Ιταλίας, τόνισε: «Διαβάζω με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων για τη Συμφωνία, οι οποίες είναι αντικρουόμενες».

Διαψεύδει ο Πέτσας τις αναφορές για ανασχηματισμό
Σημειώνεται, ότι απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διέψευσε τις αναφορές για ανασχηματισμό. «Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.