– Μειωμένα τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Πειραιά και για το 2021

– Δείτε τι αλλαγές θα έρθουν από το 2022 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και προχώρησε σε μείωση κατά 5% των τελών των ακινήτων για πέμπτη συνεχή χρονιά. Αποφασίστηκε ακόμη να απαλλάσσονται κατά 50% από δημοτικά τέλη οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες για την πρώτη κατοικία τους, εφόσον το εισόδημά τους είναι μέχρι 30.000 ευρώ ετησίως.

Επίσης ψηφίστηκαν απαλλαγές για όσους έχουν αναπηρία άνω του 67%, για όσους έχουν αποδεδειγμένα οικονομικά προβλήματα και για όσους διαμένουν γύρω από περιοχές που εκτελούνται έργα του μετρό.

Συνολικά η μείωση που έχει επέλθει στα δημοτικά τέλη την τελευταία πενταετία φτάνει στο 18%

Όπως είπε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, στόχος του παραμένει ο καθορισμός ανταποδοτικών τελών ανά ζώνη, δηλαδή το ύψος των δημοτικών τελών θα καθορίζεται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το κάθε ακίνητο.   Αυτό θα γινόταν από φέτος, αλλά τα έκτακτα γεγονότα, κορωνοϊός κλπ, δεν κατέστησαν δυνατή την ολοκλήρωση του καταρτισμού των ζωνών.

Από το 2022 πάντως τα  ανταποδοτικά τέλη εκτός απροόπτου θα καθορίζονται ανάλογα με τη ζώνη που βρίσκεται το κάθε ακίνητο.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Προσόδων, Γρηγόρης Καψοκόλης, τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει ο Δήμος μέσω της ΔΕΗ, μειώθηκαν φέτος κατά 3,5 εκατ. ευρώ περίπου γιατί ο κόσμος, λόγω κορωνοϊού είχε οικονομικές δυσκολίες και δεν μπορούσε να πληρώσει το ρεύμα. Ο Αντιδήμαρχος είπε ακόμα ότι στο Δήμο του Πειραιά έχουν γίνει 30 χιλιάδες αιτήσεις για αλλαγές (διορθώσεις) στα τετραγωνικά. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται  οι αλλαγές αυτές και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά το τέλος Νοεμβρίου.

Τελικά είχαν δίκιο όσοι υποστήριζαν πως πρόκειται για μεταγραφή χρυσάφι...

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.