Στο 15,9% εδραιώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η MRB για λογαριασμό του STAR.

Η έρευνα ασχολείται και με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, με την πλειοψηφία των πολιτών να μη θεωρούν αποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης.

Οι περισσότεροι αποδίδουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας στα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό και την απειθαρχία στα μέτρα

Τέλος, το 52,1% δηλώνει  ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον κοροναϊό.

Τι λένε οι πολίτες για τον κοροναϊό και τα μέτρα

Σχετικά με τα μέτρα για την πανδημία το 64% απαντά πως δεν είναι πολύ αποτελεσματικά με το 33,2% να τα χαρακτηρίζει αποτελεσματικά.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, τα θετικά νούμερα που δίνονται για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης δεν είναι πολύ υψηλά, καθώς το 33,2% των πολιτών τα αξιολόγησε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως πολύ και αρκετά αποτελεσματικούς. Λίγο αποτελεσματικά έως καθόλου αποτελεσματικά το λέει το 71% κυρίως των νεότερων ηλικιών (71% 17-34, 71% 35-44).

«Ο κόσμος δηλώνει κατά 58% ότι έχει κουραστεί» σημείωσε ο κ. Μαύρος, υπογραμμίζοντας ότι η κούραση αυτή αφορά όχι μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά γενικά σε άλλα μέτρα. 

Ακόμη, το 50% των Ελλήνων αξιολογώντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες, δηλώνει ότι είμαστε σε μάλλον καλύτερη κατάσταση. 

Στην ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού το 48,4% απαντά πως φταίει ο τουρισμός, το 42,8% η απειθαρχία συγκεκριμένων ομάδων, το 39,6% ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, το 29,6% ο συνωστισμός στην εστίαση, το 24,6% η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων. 

Ανησυχία για το γεγονός ότι πολλοί δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κοροναϊό

Δύσπιστοι όσον αφορά στο εμβόλιο του κοροναϊού φαίνονται οι Ελληνες, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση 4 στους 10 δεν επιθυμούν να το κάνουν.

Το 52,1% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κοροναϊό, ενώ το 37,7% τονίζει πως δεν θα το κάνει. 

Στην ερώτηση για τις αντοχές του ΕΣΥ τo 56% εκτιμά πως θα αντέξει την πίεση μέχρι να βγουν τα εμβόλια, ενώ το 34,4% θεωρεί πως το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Το 9,6% απαντά πως δεν γνωρίζει. 

Τι πιστεύουν οι πολίτες για Πολυτεχνείο και Θεία Κοινωνία

Ερώτηση έγινε και για τη διοργάνωση δημοσίων εκδηλώσεων, όπως αυτή για το Πολυτεχνείο, με το  67,9% να απαντά πως διαφωνεί και το 27,6% να συμφωνεί. 

Σχετικά με τη Θεία Κοινωνία, η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη λογική από ό,τι κάποιες ακραίες φωνές από τους κόλπους της Εκκλησίας. Το 67,7% απαντά πως ο κοροναϊός σίγουρα μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας, ενώ το 21,7% απαντά πως δεν μεταδίδεται. Το 10,6% απαντά πως δεν γνωρίζει. 

«Καθαρή» κυριαρχία ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Οσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα. Η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% έναντι 21,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορά δηλαδή 15,9 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,7%. Στο 3,6% το άλλο κόμμα. Στο 20% η αδιευκρίνιστη ψήφος. 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.