Περισότερες από 100 προσαγωγές σε όλη τη χώρα σημειώθηκαν από το πρωί της Κυριακής σε όλη τη χώρα με φόντο τη δωδέκατη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι περισσότερες εξ αυτών έγιναν στα Εξάρχεια (40 στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα). Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. Οι δύο δικηγόροι το απόγευμα της Κυριακής αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τους ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία.


«Απαγγέλθηκε κατηγορία , σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκα σε απολογία αφού είχα συλληφθεί από τις 12.30 από την αστυνομία για το αδίκημα 285 ΠΚ. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο κείμενο της απολογίας η παραπάνω διαδικασία έγινε μετά από συνεννόηση της αστυνομίας με τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Κ. Σπυρόπουλο , ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθώ ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Κώστας Παπαδάκης.

ΔΣΑ: Διαμαρτυρία Βερβεσού για τις προσαγωγές δικηγόρων στα Εξάρχεια

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε δελτίο Τύπου, μέσω του οποίου κάνει γνωστό πως ο πρόεδρός του, Δημήτρης Βερβεσός, διαμαρτυρήθηκε έντονα στις αστυνομικές αρχές, αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις προσαγωγές / συλλήψεις δικηγόρων που έγιναν σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΣΑ «η πρωτοφανής αυτή ενέργεια των αστυνομικών αρχών που παρεμπόδισε τους συναδέλφους από το να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον παραβιάζει την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος και πλήττει σοβαρά τον πυρήνα του κράτους δικαίου. Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, παράλληλα, ζήτησε να τηρηθεί άμεσα ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους δικηγόρους».

5200013


Τέσσερις προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων και στην επιβολή προστίμου σε ένα εξ αυτών προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα σήμερα, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν ολιγομελείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο επί της Λεωφόρου Στρατού, όπου μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τηρώντας αποστάσεις, σήκωσαν για λίγη ώρα πανό και φώναξαν συνθήματα.

Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στη Νέα Παραλία κρατώντας πλακάτ με συνθήματα και αποχώρησαν, ενώ αιφνιδιαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, και στην πλατεία Επταλόφου, στους Αμπελόκηπους. Μικρότερες, πολύ ολιγομελείς συγκεντρώσεις, πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

5199983


Πρεμιέρα για τις κάμερες στις στολές αστυνομικών

Σε εφαρμογή τέθηκε από φορά σήμερα, ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το νέο μέτρο που αφορά τις κάμερες στις στολές των επικεφαλής διμοιριών των δυνάμεων των ΜΑΤΗ σχετική απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έχει ημερομηνία 5/12/2020 και αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία μικροκαμερών επιτήρησης στις στολές ανδρών της ΕΛΑΣ, μάχιμων υπηρεσιών.

Το υλικό από τις κάμερες πρόκειται να αξιοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που ξεσπάσουν επεισόδια και μόνο όταν θα δοθεί εντολή για να ανοίξουν οι κάμερες. Σε διαφορετική περίπτωση οι κάμερες θα είναι κλειστές. Σημειώνεται ότι η χρήση τους προβλέπεται από το προεδρικό διάταγμα 75/2020, το οποίο τίθεται σε ισχύ για πρώτη φορά σήμερα Κυριακή για τις περιοχές των Εξαρχείων, των Προπυλαίων, πλατείας Συντάγματος. Μάλιστα εάν κριθεί αναγκαίο η χρήση τους θα τεθεί σε ισχύ και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

cameras-1

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.