Με αφορμή την έγκριση  του προϋπολογισμού του Δήμου Πειραιά για το 2021 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου που ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2021, έλαβε άμεσα όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη ψήφισή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που αναδεικνύει την άρτια κατάρτισή του. Σχεδιάσαμε και καταρτίσαμε υπό δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, έναν ρεαλιστικό, ισοσκελισμένο  και σύννομο προϋπολογισμό, ο οποίος ασφαλώς και θα κριθεί από την υλοποίησή του.

Τη νέα χρονιά αναμένεται να ολοκληρωθούν έργα που παρέμεναν σε εκκρεμότητα επί δεκαετίες στον Πειραιά, όπως είναι η ανάπλαση του παραλιακού  μετώπου στο Μικρολίμανο, το έργο αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες κ.α., ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη καίριες παρεμβάσεις, όπως είναι η αξιοποίηση του Πύργου και η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου.

Επιπλέον προχωρήσαμε για το 2021 στη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων ετών σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών  για τους δημότες, τις επιχειρήσεις και τις ευπαθείς ομάδες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά έργων και δράσεων που έχουν στόχο την ανάπτυξη της πόλης.

Πέρα από τα σημαντικά αυτά έργα, για εμάς εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα η «μάχη» για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών και σε αυτή τη κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε για να κάνουμε πιο όμορφη, πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική κάθε γειτονιά του Πειραιά.

Το 2020  ήταν μια δύσκολη χρονιά εξαιτίας  της πανδημίας, πιστεύω όμως ότι με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα που λάβαμε όλο αυτό το διάστημα, σταθήκαμε δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας.

Είναι γεγονός ότι καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον λόγω της πανδημίας, ωστόσο οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους δημότες και την πόλη μας.

Ευχαριστώ  την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου,  το προσωπικό του Δήμου και όλους όσοι  συνέβαλαν στην κατάρτιση του προϋπολογισμού».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.