Άμεση ήταν η κινητοποίηση της τοπικής αστυνομίας της Τριρ για την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου που έπεσε μέσα στο πλήθος σε πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης, καθώς και στη σύλληψη του οδηγού του, ενός 51χρονου Γερμανού υπήκοου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από δυο νεκρούς.

Τη σύλληψη του οδηγού έχει επιβεβαιώσει η αστυνομία μέσω Twitter, ενώ σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και μεταδίδει η γερμανική Bild, παρουσιάζεται η στιγμή της σύλληψης του δράστη, έξω από το γκρι τζιπ, το οποίο σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, κατευθύνθηκε πάνω στον κόσμο με ταχύτητα που μπορεί να άγγιζε και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. 

Δείτε το βίντεο

Όπως είναι λογικό και αναμεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο φόβος είναι διάχυτος σε ολόκληρη τη Γερμανία, αφού η επίθεση ξύπνησε μνήμες τρομοκρατίας, χωρίς βέβαια αυτό να επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Χάος στους δρόμους της Τριρ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στην πόλη Τριρ της δυτικής Γερμανίας καθώς αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, με την αστυνομία να ανακοινώνει πως υπάρχουν περισσότεροι από δύο νεκροί, με τον αριθμό των τραυματιών να αυξάνεται όσο περνούν οι ώρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει σαφείς οι λεπτομέρειες του περιστατικού.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή.

Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση των τραυματιών.​

«Έχουμε συλλάβει ένα άτομο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Παρακαλώ συνεχίστε να αποφεύγετε το κέντρο» τονίζεται σε νέο tweet.

Ασθενοφόρα και αρκετά ελικόπτερα βρίσκονται πέριξ του σημείου της τραγωδίας, ενώ αρκετές φωτογραφίες και βίντεο έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και φέρονται να δείχνουν το σημείο του συμβάντος.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.