Ερώτηση- παρέμβαση με στόχο να πληροφορηθούν οι πολίτες της Β΄ Πειραιά που θα βρίσκονται τα κατά τόπου εμβολιαστικά κέντρα στην περιοχή πραγματοποίησε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής τόνισε:

ΘΕΜΑ: Κέντρα εμβολιασμού στη Β΄ Πειραιά

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης το αργότερο εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να αρχίσει στην χώρα μας ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, που πρόσφατα παρουσίασε το Υπουργείο Υγείας, θα δημιουργηθούν στην ελληνική επικράτεια 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με στόχο να εμβολιάζονται 2.117.440 συμπολίτες μας σε μηνιαία βάση, με πρώτους σε σειρά προτεραιότητας τους υγειονομικούς, στην συνέχεια τις ευπαθείς ομάδες και τέλος τον γενικό πληθυσμό.
Ειδικότερα, το ως άνω επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου την δημιουργία 135 κέντρων εμβολιασμού. Ως γνωστόν η εν λόγω Υγειονομική Περιφέρεια εποπτεύει 23 Νοσοκομεία του ΕΣΥ και 267 Δομές Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και καταλαμβάνει χωρικά μεταξύ άλλων ολόκληρη την εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιά. Με δεδομένο ότι η Β’ Πειραιά περιλαμβάνει 5 Δήμους (Κορυδαλλού, Νίκαιας – Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας) που διοικητικά καλύπτουν ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές και ως εκ τούτου οι ανάγκες εμβολιαστικής κάλυψης του τοπικού πληθυσμού παρουσιάζονται άκρως αυξημένες, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1) Πόσα κέντρα εμβολιασμού προβλέπεται να λειτουργήσουν εντός των διοικητικών ορίων της Β’ Πειραιά και σε ποιους Δήμους θα συσταθούν;
2) Τι μέριμνα θα υπάρξει για την ευχερή και ασφαλή πρόσβαση των ηλικιωμένων στα παραπάνω κέντρα εμβολιασμού;

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.