Η ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ για να τιμήσει την 3η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, διοργάνωσε ημερίδα μέσω της πλατφόρμας Zoom με θέμα «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ COVID-19. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.» με τη συμμετοχή των φορέων ΑμεΑ από όλη την Ελλάδα.

Συμμετείχαν η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η Αν. Υπουργός  Υγείας κα Ζωή Ράπτη, η Υφυπουργός Εργασίας σε θέματα Πρόνοιας κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γ.Γ. ΠΕ της Ν.Δ. κος Γιώργος Στεργίου, ο Γ.Γ. Εργασίας σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κος Γιώργος Σταμάτης, ο Δήμαρχος Διονύσου κος Γιάννης Καλαφατέλης, η Αντιδήμαρχος Γαλατσίου κα Αγγελική Ζήκου, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου κα Ευγενία Κατούφα, ο Γ.Γ. της ΕΣΑμεΑ κος Γιάννης Λυμβαίος, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κος Γιάννης Μοσχολιός.

Τα συμπεράσματα μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών και την συζήτηση που διεξήχθη κατέληξαν στον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας των φορέων μας με εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο πλέον προσωπικό. Στην απαραίτητη συνεργασία μεταξύ των φορέων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και της Πολιτείας. Στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων των φορέων. Στο ότι οι ΣΥΔ είναι η μόνη αξιόπιστη λύση για το μέλλον των ατόμων με αναπηρία, καθώς και οι ΣΥΔ αυξημένης φροντίδας.

Ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους στην Ημερίδα τους ομιλητές, με την σειρά που ακούστηκαν: κα Ε. Παπαδιώτη, κος Δ. Καραΐσκος, κα Λ. Μαρτίνι, κα Ε. Προκοπάκη, κα Β. Μούκα, κος Ι. Παπατριανταφύλλου, κα Δ. Κατσούδα, κα Ι. Ευθυμίου, κα Β. Μέττα, κα Ξένια Καΐρη,            κα Α. Ζήκου, κος  Γ. Μπούχτης.

Τον συντονισμό της Ημερίδας έκανε ο Πρόεδρος της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, κος Όμηρος Εμμανουηλίδης.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.