Από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:


Δεν μας εκπλήσσει πλέον η  άγνοια του κυρίου Ψυχάλη για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, αυτό που κάνει όμως εντύπωση είναι η αδυναμία του ή η αδιαφορία του να παρακολουθήσει καν όσα συμβαίνουν στον Δήμο μας, μετά από 14 μήνες που συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατά πρώτον ο Γενικός Γραμματέας ενός Δήμου, είναι εκ του νόμου μετακλητός υπάλληλος, ο οποίος με συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία επιλέγεται από τον Δήμαρχο.

Κατά δεύτερον αυτή η διαδικασία πρόσληψης τηρήθηκε πλήρως. Υπήρξε τόσο γνωστοποίηση στην ιστοσελίδα του Δήμου στις 2 Δεκεμβρίου 2020 όσο και στην τοπική εφημερίδα «Αμαρυσία» στο φύλλο της 3ης Δεκεμβρίου 2020, όπου αναφερόταν ότι οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση  από 4 Δεκεμβρίου έως και 8 Δεκεμβρίου 2020. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ένας υποψήφιος κατέθεσε αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά. 

Κατά τρίτον η νομοθεσία επίσης καθορίζει εκτός από τη διαδικασία και τα προσόντα. Συνεπώς και αυτά είναι δημόσια, όπως όλα τα παραπάνω, ενώ ο Δήμος μας ζητούσε περισσότερα προσόντα από αυτά που προβλέπει η νομοθεσία.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης από τις 15 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει Γενικό Γραμματέα, ο οποίος επελέγη με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και ασκεί τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί από τον Δήμαρχο. 

Δυστυχώς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας πέραν της αποδεδειγμένης και παροιμιώδους άγνοιας του τρόπου με τον οποίον λειτουργεί η δημόσια διοίκηση και η αυτοδιοίκηση, δεν παρακολουθεί ούτε όσα δημοσιεύονται  στην ιστοσελίδα του Δήμου, και προφανώς ούτε τι συμβαίνει στην πόλη μας. Για αυτό σε κάθε ανακοίνωση εκτίθεται παραθέτοντας ανακριβή στοιχεία, βάσει των οποίων καταλήγει σε λανθασμένες κρίσεις και λαϊκίζει».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.