Στη σύλληψη «ορισμένων πιθανών δραστών» της δολοφονίας του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ προχώρησαν οι ιρανικές Αρχές, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, ειδικός για τις διεθνείς σχέσεις, Χουσεϊν Εμίρ Αμπντουλαμπιαγιάν.


Μιλώντας στο κανάλι Al-Alem του ιρανικού κράτους, ο Αμπντουλαμπιαγιάν ανέφερε ότι ορισμένοι από τους δράστες της δολοφονίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, ωστόσο λεπτομέρειες επί του θέματος θα ανακοινωθούν από τους εξουσιοδοτημένους φορείς.

Ο Φαχριζαντέχ, ένας από τους βασικούς παράγοντες του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δολοφονήθηκε από επίθεση στο όχημά του, στα περίχωρα της Τεχεράνης στις 27 Νοεμβρίου.Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι είχε πει ότι η δολοφονία του Φαχριζαντέχ ήταν παγίδα του Ισραήλ και ότι η απάντηση θα δοθεί την κατάλληλη στιγμή.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς και είπε «μας περιμένουν τεταμένες μέρες».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.