Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία της χρονιάς με θέμα «Οι προκλήσεις της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας στη μετά τον COVID-19 εποχή», στην οποία συμμετείχαν μέλη της ΟΝΝΕΔ από όλη την επικράτεια με τηλεδιάσκεψη.

Προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece Γιάννης Σμυρλής, ο οποίος συνομίλησε με τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ για το σημαίνοντα ρόλο της οικονομικής διπλωματίας, μιλώντας για τις εξελίξεις στον τομέα και απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο αν. Υπεύθυνος Πολιτικής Ακαδημίας Γρηγόρης Μπεκατώρος. 

Ο κ. Γενικός Γραμματέας, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ για την αδιάλειπτη δράση τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τόνισε την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για την οικοδόμηση σχέσεων με δυνητικούς επενδυτές σε διεθνές επίπεδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά διπλωματικές επιτυχίες στον τομέα της οικονομίας, όπως η επένδυση της Microsoft για τη δημιουργία τριών data centers στην περιφέρεια Αττικής, καθώς και το πράσινο σχέδιο της VW για την Αστυπάλαια.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της επένδυσης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, πρωτοβουλία που εντάσσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο ερευνητικό χάρτη, ενώ επισήμαινε τη συμβολή του Οργανισμού Enterprise Greece στη σύγχρονη διπλωματία, παραθέτοντας ως παράδειγμα την συνεργασία του Οργανισμού με την Next.e.GO Mobile SE με στόχο την πραγματοποίηση επένδυσης ύψους 100 εκ. €. 

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ευχαρίστησε τον κ. Σμυρλή για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Ακαδημία  και συνεχάρη τα στελέχη της Οργάνωσης για τη δυναμική έναρξη της χρονιάς, ενώ δήλωσε: «Ο Γενικός Γραμματέας κ. Σμυρλής, είναι ένας από μας ο οποίος έφτασε σε κορυφαίες θέσεις όντας μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και έχοντας διατελέσει πρόεδρος του YEPP και αποδεικνύει στην πράξη πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται στην πράξη νέους, καταρτισμένους ανθρώπους σε νευραλγικές θέσεις. Η επιμόρφωση των στελεχών μας σε θέματα της επικαιρότητας ήταν και θα συνεχίσει να είναι για εμάς προτεραιότητα. Με γρήγορα αντανακλαστικά και μεθοδική δουλειά, η Κυβέρνηση, παρά τη δύσκολη συγκυρία, κατόρθωσε να προσελκύσει επενδύσεις που θα συνδράμουν την ανάκαμψη της χώρας και θα την καταστήσουν πρωτοπόρο στους τομείς της τεχνολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.