Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία των τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε δύο σημεία της πόλης. 

Εξετάστηκαν συνολικά 476 συμπολίτες μας και εντοπίστηκαν μόλις 5 θετικά αποτελέσματα, ποσοστό που θεωρείτε χαμηλό σε σχέση με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. 

Συγκεκριμένα: Στο ελεύθερο παρκινγκ στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξετάστηκαν 316 άτομα και εντοπίστηκαν 4 θετικά δείγματα ενώ στην Πλατεία Δήμα της Δ.Ε. Βάρης εξετάστηκαν 170 άτομα και εντοπίστηκε μόλις 1 θετικό δείγμα. 

Σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, η διαδικασία θα επαναληφθεί στην πόλη μας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για το αποτέλεσμα: «Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα των test που διεξάγονται στην πόλη μας από τον ΕΟΔΥ, από τις δομές υγείας που λειτουργούν στην πόλη αλλά και από τα συμβεβλημένα εργαστήρια που συνεργάζονται με το Δήμο και πραγματοποιούν μοριακά τεστ όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σε καμία περίπτωση όμως οι χαμηλοί δείκτες δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε καθησυχασμό γιατί ο κίνδυνος εξακολουθεί και ελλοχεύει. Πρέπει όλοι μπαίνοντας στην τελική ευθεία της πανδημίας να εξακολουθήσουμε να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα και σεβασμό για τον συνάνθρωπό μας».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.