Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη, η Τζένη Μπότση εξομολογήθηκε με λεπτομέρειες τη σεξουαλική παρενόχληση για την οποία κατηγορεί τον ηθοποιό και σκηνοθέτη. 

Μάλιστα όπως σημείωσε «ξεκινήσαμε 3 γυναίκες και αυτή τη στιγμή είμαστε 14», ενώ η περιγραφή είναι σχεδόν όμοια και για τα 14 θύματα, που εκτείνονται χρονικά από το 1993 ως το 2005

Η ίδια η Τζένη Μπότση περιγράφει τη δική της παρενόχληση που φέρεται να συνέβη το 1994, όταν η ίδια ήταν 22 χρονών. «Μόλις είχα τελειώσει τη δραματική είχε έρθει να δει τις πτυχιακές μας. Επικοινώνησε μαζί μου, μετά από κάποιους μήνες, με κάλεσε σε ένα θέατρο για να με δει για κάποιο έργο. Έργο για δύο άτομα και με ήθελε για το ρόλο της γυναίκας. 

Η χαρά μου ήταν μεγάλη. Πήγα στο πρώτο ραντεβού σε κεντρικό θέατρο. Μου είπε ότι φτιάχνεται το σκηνικό και ότι πρέπει να πάμε στο γραφείο μου. Πήγαμε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου.  Εκεί έγινε η “ακρόαση”. Μου είπε να ξεχάσω το κείμενο και θα μου υπαγορεύει εκείνος. Άρχισε να έχει βωμολοχία. Είπα ότι δεν μπορώ να τα πω, μου είπε ότι το καταλαβαίνει και ότι ήταν διασκευή. Ίσως να φύγω και να το σκεφτώ. Έφυγα, είπα «πρέπει να το παλέψω, είναι ευκαιρία» και ξαναπήγα. 

Μου ζητήθηκε να φοράω φούστα. Με έβαλε να χορέψω. Με γύρισε προς τον τοίχο. Τον ένιωσα πολύ κοντά, την ανάσα του. Και όταν γύρισα να τον κοιτάξω, είδα ότι αυτοϊκανοποιούνταν. Έπαθα σοκ, ούρλιαζα, έκλαιγα. Σοκαρίστηκε και εκείνος με την αντίδρασή μου. Ήμουν μόλις 22. Ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες, έφυγα και δεν το είπα σε κανέναν για πάρα πολλά χρόνια. 

Δεν το είπα στους γονείς μου γιατί δεν θα με άφηναν να ασχοληθώ ξανά με το θέατρο. Είχα πει μόνο σε μια κοπέλα που θα πήγαινε και εκείνη για “οντισιόν”, “μην πας” και μου έστειλε αυτές τις μέρες να μου πει “ευχαριστώ που με προστάτεψες”.  Μετά στις ακροάσεις ήμουν σχεδόν επιθετική. Δούλεψα αρκετά με τον εαυτό μου, έκανα ψυχανάλυση. Κατάλαβα κάποια στιγμή ότι πρέπει να το πω. Κάπως έτσι ξεκίνησα να το μοιράζομαι στο περιβάλλον μου. 

Ήθελα πολλά χρόνια να το κάνω, ήξερα ότι δεν το είχε κάνει μόνο σε μένα. Έχω ακούσει την ίδια ιστορία σε μάζωξη ηθοποιών από γυναίκα που δεν ήξερα. Ζητώ συγγνώμη απ' όλα τα κορίτσια μετά από εμένα που δεν είχα το θάρρος να το σταματήσω. 

Μιλάω στο τηλέφωνο με γυναίκες που δεν ξέρω και νιώθω ότι μιλάω με έναν πολύ δικό μου άνθρωπο. Δεν φοβάμαστε τώρα. Θέλουμε να σταματήσει αυτό εδώ. Κάθε μορφή βίας. Είναι ακριβώς η ίδια ιστορία και των 14ων. 

Δεν το θυμήθηκα τώρα, δεν το είχα ξεχάσει ποτέ. Ευχαριστώ τη Σοφία τη Μπεκατώρου που μας άνοιξε ένα δρόμο και αδράξαμε την ευκαιρία».