Ο Τζόκοβιτς πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του και κατέκτησε για 9η φορά τον τίτλο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Παράλληλα έφτασε στον 18ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του.

Το εξαιρετικό σερί του Μεντβέντερ σταμάτησε στα 20 σερί παιχνίδια, καθώς τελευταία φορά είχε χάσει το Νοέμβριο του 2020.




Ο 34χρονος Σέρβος ήταν απολαυστικός και ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του επί του Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, βγάζοντας επιπλέον τρομερά χτυπήματα και ενέργεια στο κορτ.

Έτσι, το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε τους 19 τίτλους στην καριέρα του σε Γκραν Σλαμ, πλησιάζοντας τους Φέντερερ και Ναδάλ που έχουν 20. Από την άλλη, ο 25χρονος Ρώσος, ο οποίος μετρούσε 20 σερί νίκες, γνώρισε για δεύτερη φορά την ήττα σε ισάριθμες παρουσίες του σε τελικό Γκραν Σλαμ.

Ο… βασιλιάς της Μελβούρνης, επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο πως είναι ο κορυφαίος τενίστας στην σκληρή επιφάνεια. Ο «Νόλε» δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ (7-5), εκεί όπου είχε προηγηθεί 3-1 γκέιμ, με τον Μεντβέντεφ να αντιδρά και να ισοφαρίζει σε 5-5. Ο Σέρβος όμως κράτησε το σερβίς του και με μπρέικ στη συνέχεια πήρε το σετ 7-5.

Στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς βρισκόταν στη… ζώνη του «λυκόφωτος», και με δύο μπρέικ έφτασε στο 4-1 γκέιμ πριν πάρει και το δεύτερο σετ με 6-2. Παρόμοιο σκηνικό και στο τρίτο σετ, με τον Ρώσο στο τέλος να κάνει την ύστατη προσπάθεια για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ωστόσο ο Τζόκοβιτς με καίρια χτυπήματα και μεγάλη ψυχραιμία πήρε τα δύο τελευταία γκέιμ για το 6-2.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.