Μεγάλη έκταση στη Λυκόβρυση προτίθεται να δωρίσει η ΑΓΕΤ Ηρακλής στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, προκειμένου να αναπτυχθούν από τον Δήμο, αθλητικές εγκαταστάσεις σε έκταση 3.485,59 τ.μ. και πεζόδρομος πλάτους 5 μέτρων σε έκταση 351,61 τ.μ. Πρόκειται για έκταση στο οικοδομικό τετράγωνο ανάμεσα στις οδούς Σοφοκλή Βενιζέλου, Κόττου και Χαλκίδος, που αποτελεί τμήμα οικοπέδου ιδιοκτησίας της εταιρείας, το οποίο αναμένεται να παραχωρηθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Λυκόβρυσης. 



Η ΑΓΕΤ Ηρακλής στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Γ.Π.Σ. πιστεύει σε μια λύση  μιας διαφοράς σαράντα ετών, που εξυπηρετήσει αφενός τις κοινωνικές ανάγκες και τις αθλητικές υποδομές της πόλης και αφετέρου των δικαιωμάτων της. Τα παραπάνω αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο η CFO της Εταιρείας κυρία Adela Ionita και η Διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας του Ομίλου κυρία Αναστασία Κατράκη. Επιπλέον αναφέρεται η ικανοποίηση της εταιρείας για τη γενική φιλοσοφία και στρατηγική της μελέτης. Ως ιστορική εταιρεία της πόλης επικροτεί τη δημιουργία μιας σημαντικής περιοχής με χρήση Πολεοδομικού Κέντρου, που αναπτύσσεται στον άξονα της Σοφοκλή Βενιζέλου, και η οποία κρίνεται ως εξόχως ενδιαφέρουσα αναπτυξιακή στροφή που θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων οικονομικών δραστηριοτήτων και περαιτέρω ανάπτυξης και ευμάρειας στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Μετά από δεκαετίες, με μεθοδικότητα, επιμονή και στρατηγικό σχεδιασμό, με αποτελεσματικότητα και πάντοτε με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον δρομολογήσαμε την ικανοποίηση ενός παγίου αιτήματος, τόσο των διοικήσεων του πρώην Δήμου Λυκόβρυσης, αλλά κυρίως αίτημα των κατοίκων του Δήμου μας για την αξιοποίηση δωρεάς ακινήτου ως αθλητικού χώρου ιδιοκτησίας ΑΓΕΤ Ηρακλής προς τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης. Ένας αθλητικός χώρος που θεωρούμε ότι θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης. Με μεγάλη πλειοψηφία το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, αποφάσισε θετικά την αποδοχή δωρεάς της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.