Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε νέες τροποποιήσεις στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας από το ΕΣΥ με τη μετατροπή του Θριασίου σε all-Covid.


Με δεδομένο πως η πίεση στα νοσοκομεία συνεχώς αυξάνεται, ο υπουργός, μιλώντας κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, είπε: «Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι απαιτείται για να ενισχύσουν τη δύναμη του ΕΣΥ με όλους τους δυνατούς τρόπους».


Οι παρεμβάσεις στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα -σήμερα ανακοινώθηκαν 3.616 νέα κρούσματα και 739 διασωληνωμένοι-, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε:


Μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο all-Covid, ώστε την Τετάρτη 7/4 να διαθέτει 130 απλές κλίνες και 33 ΜΕΘ Covid. Ο στόχος είναι οι κλίνες να αυξηθούν σε 180. Όλα τα non covid περιστατικά που εξυπηρετούνταν από το Θριάσιο θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές.

Λόγω των αναγκών, με τη χρήση καρδιολογικών κλινικών αρνητικής πίεσης και χειρουργείων δημιουργούνται 51 καινούριες ΜΕΘ στην Αττική για την προσωρινή, έκτακτη και επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.