Μαλλιά κουβάρια στη Βουλή για τα βαφτίσια με νονό τον Άδωνη Γεωργιάδη!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τον υπουργό Ανάπτυξης ότι, εν μέσω πανδημίας έγινε νονός, λαμβάνοντας ειδική άδεια, ενώ έθεσε και ζήτημα «πλαστής» άδειας, υποστηρίζοντας πως εάν ισχύει κάτι τέτοιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να παραιτηθεί.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι για το θέμα αυτό κατέθεσαν ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Ραγκούση, ζητώντας να κατατεθούν: το επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας για τέλεση βάπτισης, η καταχωρημένη – με αριθμό πρωτοκόλλου – αίτηση, βάσει της οποίας εκδόθηκε η συγκεκριμένα ειδική άδεια, καθώς και «σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί και άλλες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων, να κατατεθούν ομοίως».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε σε υψηλούς τόνους στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να απουσιάζει εκείνη την ώρα από τη Βουλή.

Τσίπρας: Ήρθε ο νονός, πάντα άξιος

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, αναφορικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθιξε και το θέμα της βάφτισης από τον Άδωνη Γεωργιάδη, λέγοντας: «Αντί να δουλέψετε, οργανώνετε γλέντια και βαφτίσια, γράφοντας τα μέτρα που εσείς ψηφίζετε στα παλιά σας τα παπούτσια, ενώ η πανδημία καλπάζει».

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, πως ενώ ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο βήμα της Βουλής και έκανε παρέμβαση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση επενδυτικής συμφωνίας μεταξύ του Δηνοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», μπήκε στην αίθουσα ο κ. Γεωργιάδης.

«Ήρθε ο νονος, πάντα άξιος», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε, λέγοντας: «Νομίζετε ότι η Βουλή είναι τα τηλεπαράθυρο χαμηλού επιπέδου. Θα δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Θα αποδείξετε ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα. Θα αποδείξετε ότι δεν παραβιάσατε τα μέτρα. Θα σας κρίνουν οι ψηφοφόροι, διότι είσαστε από άλλη γκάμα, έχετε κατι ξεχωριστό, είστε κυβερνητικά στελέχη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απαντήσεις για την ειδική άδεια που φέρεται να δόθηκε στον Άδωνη Γεωργιάδη για να γίνει νονός, ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία για το εάν έχουν δοθεί και άλλες άδειες, παρά τη σαφή απαγόρευση του νόμου. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εάν η άδεια είναι πλαστή, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να παραιτηθεί».

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να πληροφορηθούν οι πολίτες αν ο υπουργός Ανάπτυξης βάφτισε τον γιό του προέδρου της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, γιατί κάτι τέτοιο – όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – «δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα διαφάνειας». 

Γεωργιάδης: Δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα που έχει προκύψει με τη βάπτιση στην οποία έγινε νονός. Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας απουσίαζε από τη Βουλή την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντούσε στα ερωτήματα που του έθεσε για το θέμα της βάπτισης.

«Περίμενα ένα πείραγμα εν είδει χιούμορ, αλλά όλα αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος φυσικά το έβαλε στα πόδια, όπως συνήθως κάνει, ενώ όταν προσβάλλεις τον άλλον επί προσωπικού δεν επιτρέπεται να φεύγεις. Είναι ζήτημα αστικής ευγένειας, την οποία προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν την έμαθε από τους γονείς του όταν έπρεπε», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, κάνοντας λόγο για «γελοία επιχειρήματα» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επιχείρημα πρώτον του κ. Τσίπρα είναι ότι το έγγραφο είναι μάλλον πλαστό και μάλιστα είπε ότι αν αποδειχθεί πλαστό θα πρέπει να παραιτηθώ. Ξεκαθαρίζω ότι αν πράγματι είχα πλαστογραφήσει εκ των υστέρων τη συμμετοχή μου σε ένα παρανόμως τελεσθέν μυστήριο, όχι θα έπρεπε να παραιτηθώ από υπουργός Ανάπτυξης, θα έπρεπε να παραιτηθώ από βουλευτής και να εξαφανιστώ από την πολιτική ζωή του τόπου. Αν είναι δυνατόν ένας υπουργός να πλαστογραφεί ένα έγγραφο και να το διαφημίζει και από το twitter. Και μόνο λόγω βλακείας θα έπρεπε να παραιτηθώ», είπε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι η άδεια έχει δοθεί από την πολιτική προστασία με email. «Στο email φαίνεται η ημερομηνία και θα κατατεθεί σε εσάς. Και έχετε απόδειξη βεβαίωσης χρονολογίας, την 5η Μαρτίου δηλαδή του 2021. Εκτός αν μου πείτε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας μπορεί να πλαστογραφεί και τα δεδομένα της google, οπότε σε αυτή την περίπτωση μου αξίζει ένα πολύ διαφορετικό αξίωμα. Άρα, ως προς την πλαστότητα, η συζήτηση ξεκίνησε ως αστείο στο twitter, αλλά όταν φτάνει να υιοθετείται από τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, γίνεται τραγικό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι δεν είχε αποκαλύψει την ταυτότητα του πατέρα του παιδιού, γιατί δεν ήθελε να μπλέξει την οικογένεια σε μια πολιτική διαμάχη που δεν την αφορά. «Αλλά αφού ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Ενιαίας Αρχής Συμβάσεων, δηλαδή στον κ. Γεώργιο Κατωπόδη, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το επιχείρημά του είναι ότι πλαστογράφησε, σε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης, το έγγραφο για την ειδική άδεια τελέσεως του μυστήριου του παιδιού του. Μα πώς θα το πλαστογραφούσα; Αν εγώ παρουσίαζα πλαστό έγγραφο, ο πρώτος που θα έπρεπε να αντιδράσει δεν είναι αυτός που έχει πάρει την άδεια;», τόνισε προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποιος είναι ο κ. Κατωπόδης; Είναι επιλογή του κ. Γεωργιάδη; Ο πρόεδρος που δήθεν συμμετείχε σε αυτή την υποθετική πλαστογραφία, όπως την παρουσίασε ο κ. Τσίπρας, προτάθηκε στη Βουλή για αυτή τη θέση από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και συγκεκριμένα από τον κ. Σταθάκη. Η ΝΔ σε αυτή την ψηφοφορία ψήφισε λευκό και εξελέγη με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και έμεινε σε αυτή τη θέση καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κ. Τσίπρα. Φαντάζεστε να ισχυρίζεται σοβαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο άνθρωπος που επέλεξε ο ίδιος, να είναι ένας πλαστογράφος και του είχαν δώσει τη θέση ως πλαστογράφος;» συνέχισε. «Είναι προφανές ότι το έγγραφο είναι απολύτως αληθές και όπως σας είπα έχει βεβαίωση βεβαίας χρονολογίας δια του ηλεκτρονικού συστήματος που δεν χωρά κανένα ανθρώπινο χέρι. Αν ήμουν πλαστογράφος, θα είχα παραιτηθεί αμέσως», συμπλήρωσε. 

«Ο κ. Τσίπρας άλλαξε τον ποινικό κώδικα για να μην καταδικαστεί για πλαστογραφία ο αδελφός του»

«Τόση είναι η πραγματική ευαισθησία του κ. Τσίπρα για το αδίκημα της πλαστογραφίας, που ο ίδιος για το αδίκημα αυτό άλλαξε τον ποινικό κώδικα, για να μην καταδικαστεί ο αδελφός του επί της ουσίας για πλαστογραφία, όπως και καταδικάστηκε. Να ζητήσει παραίτηση από τον εαυτό του ο κ. Τσίπρας, που τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο στη Βουλή των Ελλήνων», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Τσίπρας, συνέχισε ο κ Γεωργιάδης, χρησιμοποίησε και ένα δεύτερο επιχείρημα. «Είπε ότι υπάρχει κώλυμα στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, διότι ο κ. Κατωπόδης είναι εποπτευόμενος από εμένα – ως υπουργό Ανάπτυξης – και άρα δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι νονός του παιδιού, διότι αυτό δημιουργεί μια σχέση εξάρτησης. Είναι λυπηρό. Υπήρξε 5 χρόνια πρωθυπουργός και δεν γνωρίζει ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων δεν είναι εποπτευόμενη από τον υπουργό Ανάπτυξης. Δεν είναι κατά βάση εποπτευόμενη από κανέναν υπουργό. Υπόκειται μόνο στον έλεγχο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και δεν έχει, ούτε θα μπορούσε να έχει σχέση εξάρτησης από εμένα», ανέφερε.

«Εγώ δεν θέλω να έχω καμία διακριτική μεταχείριση και όλα τα χρόνια όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι κάνω ελάχιστη χρήση των οποιωνδήποτε προνομίων. Στην προκειμένη περίπτωση, οι γονείς του παιδιού, χωρίς καμία δική μου εμπλοκή, επικαλούμενοι λόγους που δεν μπορώ να αποκαλύψω – αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε, καταλαβαίνετε ποιοι είναι οι σοβαροί λόγοι που μια οικογένεια επικαλείται στην Πολιτική Προστασία – κατέθεσε στην αρχή τα δημόσια έγγραφα που πιστοποιούσαν αυτούς τους λόγους. Και επειδή η βάπτιση ήταν προγραμματισμένη από πριν την απαγόρευση, η Πολιτική Προστασία αποφάσισε να δώσει – όπως και σε άλλες περιπτώσεις, ο κ. Χαρδαλιάς, μου είπε περίπου δέκα – τέτοιου είδους εξαίρεση για να γίνει το μυστήριο», υπογράμμισε και απευθυνόμενος στον κ. Βούτση είπε: «Δεν πρέπει στην πολιτική μας αντιπαράθεση να χάσουμε την ανθρωπιά μας. Δεν θα γίνουμε γουρούνια, επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας βάλει στη λάσπη».

«Το μυστήριο έγινε με την παρουσία έξι ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του ιερέα. Ήταν αυτός μεγάλος κίνδυνος για τον Covid; Όχι. Είναι τεράστια υποκρισία, την ίδια μέρα που καλούσαν σε 31 διαδηλώσεις για τον Κουφοντίνα και δήθεν αστυνομική βία, να τους πειράζει ότι ένας πατέρας, που είχε ειδικό λόγο, έπρεπε να βαπτίσει το παιδί του και νόμιμα πήρε μια νόμιμη άδεια. Είναι αυτή κάποιου είδους διακριτική μεταχείριση που εγώ είχα κάποιο μεγάλο όφελος να γίνω νονός τη συγκεκριμένη μέρα και έπρεπε να παρέμβω για να γίνει αυτή η διακριτική μεταχείριση; Σας έχει παρασύρει το Twitter και το Facebook. Πληρώνετε τα λεγόμενα bots, τους ψεύτικους λογαριασμούς να πετούν λάσπη. Φτάσατε να κάνετε πολιτικό ζήτημα ένα τροχαίο δυστύχημα και προσπαθείτε να παρασύρετε όλη την Ελλάδα σε αυτό τον βόθρο, που έχετε αποφασίσει να κάνετε την Ελλάδα για να χτυπήσετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ντροπή σας! Τελικά, δεν είναι ένας ο Πολάκης. Είστε όλοι Πολάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και κατέληξε: «Εύχομαι στον καθένα που μου λέει θέλω κι εγώ μια ειδική άδεια, να μην χρειαστεί να έχει τους ειδικούς λόγους για να πάρει ειδική άδεια».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.