Οι υπάλληλοι της τράπεζας στο Ψυχικό - εντός της οποίας έγινε το μεγάλο ριφιφί των τραπεζικών θυρίδων – σε πρώτη φάση τουλάχιστον αρνήθηκαν το γεγονός της κλοπής, λέγοντας ότι αυτό τους δυσφημεί. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σε κατάθεσή της ενώπιον των αρχών, η μια από τις τέσσερις γυναίκες που είχαν ενοικιάσει θυρίδα στη συγκεκριμένη τράπεζα, αλλά είδαν τα πολύτιμα προσωπικά τους αντικείμενα, κατά βάση κοσμήματα και μετρητά, να έχουν κάνει «φτερά». Μοναδικός κατηγορούμενος στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ο 58χρονος Βασίλης Γκουρούσης, οποίος απολογήθηκε στον ανακριτή για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που σχετίζονται με την κλοπή, πλην όμως αρνήθηκε τις κατηγορίες.


Ειδικότερα, στην κατάθεσή της στις αρχές η συγκεκριμένη παθούσα, ανέφερε ότι είχε πάει στις 13 Νοεμβρίου του 2020 να ελέγξει τη θυρίδα της και τότε διαπίστωσε ότι ήταν ίδια. Η μάρτυρας ανέφερε: «Την θυρίδα την είχα ανοίξει πριν περίπου 10 χρόνια. Συνδικαιούχος είναι και ο γιος μου. Συνήθως όταν επισκέπτομαι την θυρίδα είμαι μόνη μου, κάποιες φορές όμως έχει πάει και ο γιος μου μόνος του. Τελευταία φορά επισκέφτηκα την θυρίδα μου τον Αύγουστο του 2020, για να βγάλω κάποια χρήματα και κοσμήματα. Αφού έλεγξα το περιεχόμενο της διαπιστώσω ότι όλα ήταν μια χαρά. Κατόπιν τοποθέτησα τα χρήματα και τα κοσμήματα που ήθελα. Όταν κλείδωσα την θυρίδα αυτή είχε στο εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 42.000 €, κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 700.000 € καθώς και ένα χειρόγραφο σημείωμα».
thyrides__3_

Όπως ανέφερε η παθούσα, η ίδια μετέβη ξανά τράπεζα μαζί με το γιο της στις 13 Νοεμβρίου 2020 και τότε ήταν που διαπίστωσε πως η θυρίδα της είχε παραβιαστεί: «Πήγαμε στις 10.30 το πρωί μαζί με το γιο μου στην τράπεζα για να ανοίξω την θυρίδα προκειμένου να πάρω 20.000 € για να της δώσω στο γιο μου και να τοποθετήσω κι άλλα κοσμήματα. Με συνόδευσε υπό διευθύντρια του υποκαταστήματος. Ο γιος μου και υποδιευθύντρια τοποθέτησαν τα κλειδιά στην θυρίδα και αφού άνοιξε κλειδαριά υποδιευθύντρια αποχώρησε. Όταν μαζί με το γιο μου ανοίξαμε το σιδερένιο κουτί διαπίστωσα ότι έλειπαν από το εσωτερικό του όλα τα χρήματα και τα κοσμήματα και τιμές υπήρχαν μόνο το χειρόγραφο σημείωμα και άδεια κουτιά κοσμημάτων. Αμέσως κάλεσα την υποδιευθύντρια να έρθει και της εξήγησα τι ακριβώς είχε συμβεί».
thyrides__4_

Ωστόσο, όπως περιγράφει η μάρτυρας, αρχικά τουλάχιστον οι υπάλληλοι της τράπεζας δεν αποδέχθηκαν το γεγονός της κλοπής λέγοντας ότι τους δυσφημεί. «Η υποδιευθύντρια αρνήθηκε ότι το περιεχόμενο έχει κλαπεί λέγοντας μου ότι κλειδιά έχουμε μόνο εγώ και ο γιος μου»
ανέφερε στις αρχές η παθούσα και συνέχισε: «Στο χώρο κατέβηκε και η διευθύντρια του καταστήματος η οποία επίσης αρνούνταν το γεγονός της κλοπής και ανέφερε ότι τους δυσφημώ αδίκως. Κατόπιν ανεβήκαμε στο ισόγειο, όπου προσήλθε και ο δικηγόρος μου. Εκεί βρήκαμε και τον υπάλληλο που μας συνόδευε συνήθως στις θυρίδες, ο οποίος παρουσία όλων των παραπάνω προσώπων ανέφερε ότι στο παρελθόν του είχα δηλώσει ότι έλειπαν αντικείμενα από την θυρίδα μου. Αμέσως του απάντησα πως αυτό δεν έχει συμβεί λέγοντας του ότι ψεύδεται». Η μάρτυρας κατέθεσε ακόμη πως κάλεσε την αστυνομία και κατόπιν διαπιστώθηκε από τον κλειδαρά της τράπεζας ότι η κλειδαριά της θυρίδας ήταν παραβιασμένη.

Στις 18 Νοεμβρίου του 2020 και η δεύτερη παθούσα – όπως κατέθεσε – δέχθηκε τηλεφώνημα από τη διευθύντρια της τράπεζας, με το οποίο της ζητούσε να μεταβεί στο υποκατάστημα επειγόντως για να ελέγξει το περιεχόμενο της θυρίδας της. Όπως καταθέτει η μάρτυρας, όταν η ίδια έφτασε στην τράπεζα διαπίστωσε ότι λείπει το περιεχόμενο της θυρίδας της, δηλαδή 130.000 ευρώ, κοσμήματα η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1,5 εκ ευρώ και χαρτιά για μελλοντικό δικαστήριο. Η ίδια δήλωσε ότι της είχε κάνει εντύπωση ότι εκλάπησαν οι τέσσερις μεγάλες θυρίδες που ήταν κολλητά η μια δίπλα στην άλλη.
thyrides__2_

Τηλεφωνικά ζητήθηκε και από το τρίτο θύμα της κλοπή να προσέλθει στην τράπεζα για να ελέγξει την θυρίδα του. Η γυναίκα διαπίστωσε ότι είχαν κλαπεί κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες Αγγλίας, ενώ είχα επισκεφτεί τελευταία φορά την τράπεζα το 2017.

Τέλος, με τον ίδιο τρόπο ενημερώθηκε και η τέταρτη γυναίκα για να μεταβεί στην τράπεζα. Όταν έφτασε εκεί διαπίστωσε ότι 1.000.000 ευρώ και κοσμήματα αμύθητης αξίας είχαν κάνει «φτερά» από τη θυρίδα της.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.