Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Στις αρχαιρεσίες που έγιναν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με τη συμμετοχή και των 202 σωματείων μελών της ΚΟΕ που είχαν δικαίωμα ψήφου, ο παλιός Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης και επικεφαλής του συνδυασμού "Κολυμπάμε Μαζί" επικράτησε του Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Σπύρου Γιαννιώτη ("Νέο Κύμα"), συγκεντρώνοντας 111 ψήφους έναντι 91.

Κι αν το αποτέλεσμα της προεδρικής "κάλπης" δημιούργησε αίσθηση, αφού ο Γιαννιώτης είχε τη στήριξη της απερχόμενης διοίκησης, ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών για τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Εκεί όπου ο άλλοτε πρωταθλητής της κολύμβησης, Νίκος Ξυλούρης, ως υποψήφιος της κίνησης "Κολυμπάμε Μαζί", επικράτησε με 103 ψήφους έναντι 96 του απερχόμενου προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, τον οποίο υποστήριξε το "Νέο Κύμα". Αντίθετα, στην ψηφοφορία για τον αναπληρωματικό εκπρόσωπο της ΚΟΕ στην ΕΟΕ, ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν νικητής με 117 ψήφους, έναντι 82 της Αλεξάνδρας Μαρίνη.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του Διοικητικού συμβουλίου, η παράταξη του Κυριάκου Γιαννόπουλου θα έχει την πλειοψηφία με δώδεκα μέλη, έναντι εννέα του "Νέου Κύματος". Συγκεκριμένα, από πλευράς του συνδυασμού "Κολυμπάμε Μαζί" εκλέγονται, εκτός του νέου προέδρου, οι Νίκος Ξυλούρης (104 ψήφοι), Σκουντής Βασίλης (103), Γιώργος Αφρουδάκης (102), Γιάννης Νάτσιος (91), Τζώνυ Καλημέρης (88), Αλεξάνδρα Μαρίνη (87), Δέσποινα Καράμπελα (86), Στέφανος Αυγουλέας (80), Λεωνίδας Αθανασιάδης (72), Νίκος Φιλόπουλος (72) και Ελευθερία Σαραντίδου (70, κατόπιν κλήρωσης με τον ισοψηφίσαντα Θοδωρή Μουστακαρία).

Από πλευράς "Νέου Κύματος", εκτός του Σπύρου Γιαννιώτη (καταλαμβάνει αυτόματα θέση στο Δ.Σ. από τη στιγμή που έλαβε άνω του 25% των ψήφων) εκλέγονται ακόμη οι Ηλίας Μάλαμας (92 ψήφοι), Γιώργος Νικολαϊδης (86), Ηλίας Ξιάρχος (81), Εύη Μωραϊτίδου (78), Αλέξανδρος Σαββίδης (76), Παντελής Παντής (75), 'Ακης Παυλογιάννης (73), και 'Αννα Μωραϊτη-Μαρκοπούλου (72).

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι Χρήστος Μαλάμης (99 ψήφοι) και Γιώργος Μαρέτης (93) από την παράταξη Γιαννόπουλου και ο Μανώλης Μουστάκης (90) από την παράταξη Γιαννιώτη.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.