Η κυβέρνηση, πιστή στις εξαγγελίες της, θέτει σε άμεση εφαρμογή  ένα ακόμα έργο πνοής. Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ (Ε.Α.Σ Α.Ε.)  αλλά και της ευρύτερης  περιοχής, προχωράει στην απομάκρυνσή του από τον Υμηττό, ικανοποιώντας ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων


Κύριο κυβερνητικό μέλημα για την υλοποίησή  του  ήταν πρωτίστως η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των απασχολούμενων στο εργοστάσιο.  Γεγονός που επετεύχθη. 


Απώτερος σκοπός είναι:

  • Η δημιουργία και  παράδοση στους πολίτες ενός πάρκου – πνεύμονα πρασίνου έκτασης όπως και κοινόχρηστους χώρους, συνολικής έκτασης 120 στρεμμάτων, που θα βελτιώσει  το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Με υψηλό πράσινο, εγκαταστάσεις υπαίθριας άθλησης και  φυσικής αναψυχής, με  ποδηλατικά και περιπατητικά μονοπάτια.

  • Η διατήρηση και ανάδειξη υφιστάμενων  κτιρίων που θα κριθούν διατηρητέα,  τα οποία αποτυπώνουν την ιστορική διαδρομή της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της ΠΥΡΚΑΛ, αλλά και ολόκληρης της περιοχής.

  • Η  εγκατάσταση σε κτήρια με χαμηλό συντελεστή δόμησης, εννέα υπουργείων καθώς και πέντε ανεξάρτητων αρχών, σε ορίζοντα τετραετίας, που θα δώσουν  ταυτόχρονα  λύση στο μεγάλο πρόβλημα της στέγασης  δημόσιων υπηρεσιών αλλά και  στην εξοικονόμηση  πολύτιμων  πόρων για την Ελληνική Οικονομία ύψους πάνω από 1 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου, βάσει των μισθωμάτων που πληρώνει σήμερα το δημόσιο.  

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.