Στο Δίλοφο της Δ.Ε. Βάρης επεκτείνεται το καινοτόμο πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή - Κερδίζω όσο Διαχωρίζω, που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία από τα τέλη του 2019 στα Πηγαδάκια της Δ.Ε. Βούλας. Με δεδομένη την καταγραφή των ιδιαίτερα θετικών αποτελεσμάτων και την άντληση πολύτιμης εμπειρίας, όπως είχε προαναγγελθεί, το πρόγραμμα επεκτείνεται σταδιακά και στις υπόλοιπες γειτονιές του Δήμου. 

   Σε αυτή τη φάση του προγράμματος στη περιοχή του Διλόφου, θα γίνει μία πρώτη ενημέρωση για το πρόγραμμα και η συλλογή στοιχείων από τα νοικοκυριά, στοιχείο απαραίτητο για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, εξαιτίας των μέτρων του κορωνοϊού που δεν επιτρέπουν τη δια ζώσης διενέργεια ενημέρωσης πόρτα-πόρτα, οι κάτοικοι του Διλόφου θα βρουν στο ταχυδρομικό κουτί της οικίας τους ένα κίτρινο φάκελο που μέσα θα περιέχει: την επιστολή του Δημάρχου με την οποία τους ενημερώνει και τους προσκαλεί να συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια του Δήμου, τη φόρμα υποβολής στοιχείων όπου θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, τον απαντητικό φάκελο των ΕΛΤΑ (χωρίς τέλος) όπου θα εσωκλείουν τη σχετική φόρμα, το ενημερωτικό έντυπο για το πρόγραμμα «Διαλογής στην Πηγή - Κερδίζω όσο Διαχωρίζω» και το ενημερωτικό έντυπο του Καφέ Κάδου. 

  Το πρόγραμμα «Διαλογή στην Πηγή», είναι ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να κάνουν με εύκολο τρόπο χωριστή συλλογή των απορριμμάτων τους, σε  σύνολο 7 ξεχωριστά ρεύματα ανακύκλωσης, ως εξής:


  • Χαρτί/χαρτόνι, εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά 

  • Πλαστικές φιάλες PET (νερού ή αναψυκτικών σε μπουκάλι)

  • Πλαστικές, μεταλλικές συσκευασίες και τετραπάκ 

  • Yπολείμματα τροφών σε καφέ κάδο αποκλειστικής χρήσης για την κάθε κατοικία


Πλαστικές φιάλες PET (νερού ή αναψυκτικών σε μπουκάλι)

Πλαστικές, μεταλλικές συσκευασίες και τετραπάκ 

Υπολείμματα τροφών σε καφέ κάδο αποκλειστικής χρήσης για την κάθε κατοικία 

  • Γυάλινες συσκευασίες στους μπλε κώδωνες 

  • Χωριστή συλλογή των πρασίνων - απορριμμάτων κήπου σε σάκο ή δεμάτιο

  • Σύμμεικτα απορρίμματα - όλα τα υπόλοιπα απορρίμματα που δεν ανακυκλώνονται.Χωριστή συλλογή των πρασίνων - απορριμμάτων κήπου σε σάκο ή δεμάτιο 

Σύμμεικτα απορρίμματα - όλα τα υπόλοιπα απορρίμματα που δεν ανακυκλώνονται.

   Υπενθυμίζουμε, ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι σήμερα πρωτοπόρος πανελλαδικά στον τομέα της ανακύκλωσης και εκτρέπει από την ταφή περισσότερο από το 30% των σύμμεικτων οικιακών απορριμμάτων που παράγονται στη πόλη, ποσοστό που τον κατατάσσει μεταξύ των πρώτων Δήμων της χώρας. 



Οδηγίες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα (μόνο για τους κατοίκους του Διλόφου)


Προκειμένου να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, είναι απαραίτητη η αποστολή των στοιχείων σας στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η οποία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

- Συμπληρώνοντας τη φόρμα υποβολής στοιχείων που θα βρείτε στο φάκελο, με τα στοιχεία που ζητούνται και αφού την υπογράψετε, την εσωκλείετε στον ειδικό φάκελο των ΕΛΤΑ (χωρίς τέλος για τον αποστολέα) και στη συνέχεια μπορείτε είτε να την παραδώσετε απευθείας στο Ταχυδρομείο Βούλας (Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 77, Βούλα 16673), είτε να την βάλετε στα ειδικά κουτιά των ΕΛΤΑ (κίτρινο κουτί εσωτερικού). Η αποστολή των στοιχείων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Απριλίου 2021.

-Ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή σελίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  http://www.vvv.gov.gr/zerowaste http://vvv.gov.gr/index.php/environment-and-planning/waste-and-recycling/zerowaste 


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: 

- στα τηλέφωνα 213-2020148 & 2132020002

- μέσω email kathariotita@vvv.gov.gr και diaxorizo@vvv.gov.gr

- στη διαδικτυακή σελίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης http://www.vvv.gov.gr/zerowaste index.php/environment-and-planning/waste-and-recycling/zerowaste#tab-3 





Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.