Ενάμιση περίπου χρόνο μετά την ψήφιση μιας εμβληματικής νομοθετικής ρύθμισης του νόμου 4648/2019, με τον οποίο οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν πλέον να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε την κατάθεση νέου νομοσχεδίου με σκοπό την άρση των περιορισμών και προϋποθέσεων που προβλέφθηκαν προκειμένου οι Έλληνες της Διασποράς να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους.

Η απόφαση αυτή αποτελεί για εμάς δικαίωση, καθώς από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε στο πλευρό όλων των Ελλήνων του εξωτερικού και υποστηρίξαμε θερμά το αναφαίρετο δικαίωμα της συμμετοχής τους στις Εθνικές Εκλογές από τον τόπο διαμονής τους. Ως νέοι πολίτες, χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να διασφαλίσει τα εκλογικά δικαιώματα των Ελλήνων του εξωτερικού, ικανοποιώντας επιτέλους ένα πάγιο αίτημα του οικουμενικού ελληνισμού.

Διατηρούμε τις ελπίδες μας πως, μετά τις δηλώσεις συγκατάθεσης της αρμόδιας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας επιτέλους μια στοιχειώδη ωριμότητα και θα στηρίξει, χωρίς αστερίσκους αυτή τη φορά, το νέο νομοσχέδιο, προκειμένου να μπορούν οι Έλληνες του εξωτερικού να έχουν λόγο για τη χώρα τους, όπου και αν βρίσκονται.

Οτιδήποτε διαφορετικό δε θα μπορεί παρά να αποτελεί εμπαιγμό προς τους απόδημους Έλληνες και είναι προφανές πως καμία πρόταση για ψηφοφορία που δε θα προσμετράται στο συνολικό αποτέλεσμα δε θα έπρεπε να προβάλλεται ούτε καν ως προσχηματικό αντίβαρο.

Η ΟΝΝΕΔ έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να δώσει ρόλο και φωνή στους νέους Έλληνες της Διασποράς, σε κάθε σημείο του πλανήτη. Με τη δημιουργία νέων Οργανώσεων και Πυρήνων της ΟΝΝΕΔ σε όλο τον κόσμο, μένουμε προσηλωμένοι στη δέσμευσή μας για μια Οργάνωση ανοιχτή σε όλους, ώστε όλοι μαζί να οικοδομήσουμε το κοινό μας μέλλον.

 «Η Ελλάδα μας ενώνει» είναι το μήνυμά μας προς όλες τις γωνιές του πλανήτη στις οποίες ζουν Έλληνες και εγγυώμαστε πως με τη δράση και την παρουσία μας θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.