Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη βρέθηκε την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, προκειμένου να βραβεύσει τους μικρούς «βιβλιοφάγους», δηλαδή τα παιδιά, που επισκέπτονται ξανά και ξανά τη Βιβλιοθήκη για να ξεφυλλίσουν τις παιδικές συλλογές και να ανακαλύψουν το βιβλίο που θα τους χαρίσει τη δυνατή συγκίνηση, ώστε να το δανειστούν.

Το βραβείο δεν ήταν άλλο από  ένα παιδικό βιβλίο υπογεγραμμένο και αφιερωμένο από τον Δήμαρχο στους μικρούς φίλους: Παντελή και Μαρίνα Παπούλια μαθητές του  4ου Δημοτικού Σχολείο Πεύκης  και Κωνσταντίνο και Ευανθία  Βαϊτσακλή μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης και δόθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Αυτή γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στις 2 Απριλίου, που είναι η ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805). 

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη προς τα βιβλία και το διάβασμα και να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία. Το Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λυκόβρυσης-Πεύκης αφιέρωσε την ημέρα προς τα παιδιά όλου του κόσμου που έμαθαν να αγαπούν τα βιβλία, την ανάγνωση και την ευχαρίστηση που αυτή τους δίνει, αλλά κυρίως στους αγαπημένους της “Βιβλιοφάγους”.

Η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ κ. Μαριάννα Μαμαλάκη με τη σειρά της ευχαρίστησε τους μαθητές για την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα, καθώς και τον Δήμαρχο, για τη συμμετοχή του στη βράβευση και τη στήριξη του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση της κυρίας Μαμαλάκη να βρεθώ στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη και να βραβεύσω τους μικρούς βιβλιοφάγους, με δώρο- τι άλλο από ένα βιβλίο- με την αφιέρωση του Δημάρχου της πόλης. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, αλλά κυρίως για τα παιδιά και τους γονείς στέλνουμε ένα μήνυμα για τη φιλαναγνωσία και ειδικά για το παιδικό βιβλίο. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την Πρόεδρο Μαριάννα Μαμαλάκη, το ΔΣ του ΚΟΙΠΑΠ και τη βιβλιοθηκονόμο Χαρά Χατζηγιαννίδου και για τις σημαντικές δράσεις της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης και ιδιαίτερα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 21».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.