Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο συνεδρίασε την Δευτέρα 26 Απριλίου, συμμετείχε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του προέδρου κ. Μιχάλη Ζορπίδη.

Ο Υπουργός κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, τονίζοντας πως το χτίσιμο ανοσίας μέσα από την διενέργεια εμβολιασμών είναι η μόνη ελπίδα για επιστροφή στην κανονικότητα και άνοιγμα της αγοράς χωρίς περιορισμούς. «Θέλετε να ανοίξουν τα μαγαζιά, να έχετε κίνηση, χωρίς περιορισμούς; Πάμε όλοι να εμβολιαστούμε. Αν αυτό τηρηθεί, μέχρι τέλος Μαΐου η Ελλάδα θα έχει ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια εμβολιασμένους, στα 5,5 εκατομμύρια είναι το λεγόμενο τοίχος ανοσίας και σιγά, σιγά μπορούμε να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή. Αν δεν τα καταφέρουμε είμαστε άξιοι της τύχης μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την αποδοχή της πρόσκλησης του υπέβαλε ερωτήματα μελών του Δ.Σ.

Μάλιστα, η είδηση ήρθε από το ερώτημα που αφορά τον κλάδο της εστίασης και το γεγονός πως ενώ ανακοινώθηκε το άνοιγμα του, υπάρχουν ΚΑΔ που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε πως μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις.

O κ. Γεωργιάδης ήταν θετικός στην πρόταση του κ. Ζορπίδη να του αποσταλούν γραπτώς όσα ερωτήματα λόγο του μεγάλου αριθμού δεν ήταν εφικτό να του τεθούν, ώστε να μπορέσει να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις και διευκρινήσεις. 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.