Το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, σηματοδοτεί, όπως όλα δείχνουν, και το τέλος της υποχρέωσης από τους πολίτες να στέλνουν SMS στο 13033, προκειμένου να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους.


Μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στην τηλεόραση του ANT1, o γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σημείωσε πως καθώς θα επιτρέπεται η διαδημοτική (και σε δεύτερο χρόνο η διαπεριφερειακή) μετακίνηση δεν θα είναι απαραίτητη η αποστολή SMS για επίσκεψη σε κατάστημα καφέ και εστίασης. Όλα αυτά αναμένεται, βέβαια, να συγκεκριμενοποιηθούν με τις ανάλογες ανακοινώσεις στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.


Χωρίς SMS σε καφέ και εστιατόρια τη Δευτέρα 3 Μαΐου

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε πως δεν έχει τεθεί θέμα αποστολής κάποιου κωδικού με SMS στο 13033, προκειμένου ένας πολίτης να μετακινείται από και προς τα εστιατόρια ή τα καφέ.Από νωρίς άλλωστε, αμέσως μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το σταδιακό άνοιγμα εστίασης και τουρισμού, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, είχε σημειώσει πως όταν ανοίξει η εστίαση και εφόσον επιτραπούν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, θα εκλείψουν οι λόγοι για την αποστολή SMS.


Αλλάζει και το ωράριο νυχτερινής απαγόρευσης

Παράλληλα, από σήμερα μεταβάλλεται το ωράριο νυχτερινής απαγόρευσης, που ξεκινούσε από τις 21.00 και διαρκούσε ως τις 5.00 το πρωί της επομένης. Έτσι, όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από την Παρασκευή, για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και την ημέρα του Πάσχα, η νυχτερινή απαγόρευση θα ξεκινά στις 22.00.


Από τις 3 Μαΐου, με το άνοιγμα της εστίασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα θα ξεκινά στις 23.00, με τα καταστήματα να μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά για ντελίβερι και take away και πέραν του ωραρίου αυτού.


Ανοχή της πολιτείας κατά την επιστροφή από τα εστιατόρια

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε, μάλιστα, πως πελάτες σε εστιατόρια που αποχωρούν από το κατάστημα στις 23.00, ως τα μεσάνυχτα δεν θα κινδυνεύουν να λάβουν κλήση για άσκοπη μετακίνηση, κατά την επιστροφή στο σπίτι.

«Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα», δήλωσε σχετικά ο κ. Σταμπουλίδης.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.