Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επικεντρώνεται στην «πράσινη μετάβαση», ξεκινώντας από την Ανατολική Ευρώπη και προχωρώντας σταδιακά προς την Τουρκία και τις άλλες χώρες της Μεσογείου, τόνισε η πρόεδρος της Odile, Renaud-Basso, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.


Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, σημείωσε πως η EBRD κλήθηκε να συνδράμει και την Ελλάδα στην οικονομική κρίση, υποστηρίζοντας τον ιδιωτικό τομέα. «Βλέπουμε με χαρά τις βελτιώσεις στην Ελλάδα και τις εκκολαπτόμενες εταιρείες που δημιουργούνται» σημείωσε η κυρία Basso, υπογραμμίζοντας και την αλλαγή ατζέντας στη χώρα μας στον τομέα της κλιματικής αλλαγής, μιας από τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Για εμάς η Ελλάδα είναι success story» δήλωσε, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, και στάθηκε στις συνέπειες της πανδημίας στις οικονομίες όλων των χωρών.


Η πρόεδρος της EBRD σημείωσε πως τώρα που οι χώρες σταδιακά θα αρχίσουν να ανακάμπτουν, είναι μεγάλη ευκαιρία να γίνει αυτό σε νέα θεμέλια, με έμφαση στις «πράσινες» πολιτικές.


«Η κρίση έχει εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες στην εργασία και είναι προτεραιότητά μας να στηρίξουμε τους νέους και να επικεντρωθούμε στους ανθρώπους που επλήγησαν περισσότερο» ανέφερε η κ. Basso. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των γυναικών που έχουν ζημιωθεί σε μεγάλο βαθμό εν μέσω της πανδημίας, λόγω της φύσης των επαγγελμάτων που ασκούν σε συνδυασμό με τη μητρότητα, ενώ τόνισε πως πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους, για να παραμείνει η κοινωνία ενωμένη.

Κλείνοντας, στάθηκε στη στήριξη της EBRD σε νεοφυείς επιχειρήσεις και στην Ελλάδα, δηλώνοντας πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθηθούν όσοι βρίσκονται σε ανάγκη.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.