Ο ΣΠΑΠ πραγματοποίησε 5η διαδικτυακή θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Κύκλος του Νερού» στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης μαθητών και συνεχίζει με σειρά Δράσεων για παιδιά διαφόρων ηλικιών των Δήμων – Μελών του.

Δίνοντας έμφαση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από μικρή ηλικία και θέλοντας να διατηρήσει μια επαφή με τα παιδιά εφαρμόζει εδώ και τρία χρόνια το πετυχημένο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης  στα δημοτικά σχολεία των Δήμων – Μελών του.  Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία  του περιβάλλοντος μέσω της κυκλικής οικονομίας.


Πέρυσι, σχεδιάστηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης το οποίο περιλάμβανε εκδηλώσεις και δράσεις σε πολλούς Δήμους – Μέλη. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ξεκινήσαμε τον περασμένο Ιούνιο με την προβολή της ταινίας του Σωτήρη Δανέζη «Ένα αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά» σε παραγωγή του Ιδρύματος «Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη» σε πολλούς Δήμους-Μέλη μας και  συνεχίζουμε με το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,  με την διαδικτυακή παιδική θεατρική παράσταση «Ο Κύκλος του Νερού» σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Η πρόσβαση στην παράσταση είναι δωρεάν για τα παιδιά των Δήμων  - Μελών του ΣΠΑΠ μέσω κωδικού πρόσβασης που έχει δοθεί στα σχολεία τους , στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και σε άλλους φορείς.

Εμείς στον ΣΠΑΠ ευελπιστούμε να μας δοθεί και πάλι η δυνατότητα να πραγματοποιούμε δια ζώσης πλέον, ανάλογες δράσεις για τα παιδιά μας, με μόνο στόχο μας την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίησης τους για το περιβάλλον μας. Γιατί τα παιδιά μας είναι το μέλλον και όσο υπάρχουν ευαισθητοποιημένα παιδιά υπάρχει και ελπίδα για τη σωτηρία του πλανήτη μας.Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.