Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να εμβολιαστεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός ανθρώπων


· Το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας και της αναγκαίας συμμετοχής όλων των πολιτών στον εμβολιασμό, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συνεχούς αντιπολιτευτικής κριτικής από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης


«Στην μάχη ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, όλοι οι Έλληνες είμαστε μαζί, ανεξάρτητα από την πολιτική μας ταυτότητα, την ηλικία, την οικονομική μας κατάσταση» τόνισε μιλώντας στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, στην πρωινή εκπομπή του MEGA, o πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μάχη αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως «υπάρχει μία απειλητική μετάλλαξη και πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να εμβολιαστεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός ανθρώπων».

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς των νέων ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «οι νέοι άνθρωποι εμβολιάζονται γιατί αγαπούν την ελευθερία, γιατί θέλουν να κινούνται πολύ πιο άνετα και πιο ελεύθερα (και το καλοκαίρι και το χειμώνα), γιατί θέλουν να προστατέψουν την υγεία τους, την υγεία των γονιών τους, των παππούδων, των γιαγιάδων, όλων των αγαπημένων προσώπων τους».

Ειδικότερα για το θέμα του freedom pass σημείωσε πως «είναι ένα μέτρο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει, για ορισμένους τουλάχιστον από αυτούς, ένα πρόσθετο κίνητρο» και προσέθεσε ότι «αξίζει τον κόπο, γιατί τα νέα παιδιά δοκιμάστηκαν και εκείνα πάρα πολύ έντονα την περίοδο της δοκιμασίας, αξίζει λοιπόν να ενισχύσουμε τον συνδυασμό του εμβολιασμού με την ελευθερία και την οικονομική δυνατότητα για πολιτιστικούς και τουριστικούς σκοπούς». «Και μερικές χιλιάδες παραπάνω να εμβολιαστούν, επειδή θέλουν να αξιοποιήσουν το πρόσθετο κίνητρο των 150 ευρώ, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο και για τους ίδιους και για την κοινωνία» υπογράμμισε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «είναι πάρα πολύ προσβλητικό να λέγεται ότι η κυβέρνηση πήρε αυτό το μέτρο γιατί θέλει να βελτιώσει τα ποσοστά της στους νέους ανθρώπους, είναι προσβλητικό πρώτα απ’ όλα απέναντι στους νέους ανθρώπους». «Οι νέοι άνθρωποι έχουν ένα σύνολο κριτήριών για να αξιολογήσουν και την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και το πολιτικό σύστημα, να κρίνουν το σχέδιο, το έργο, τον απολογισμό, το τι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την χώρα, για τους ίδιους και τις οικογένειες τους» ανέφερε και ξεκαθάρισε πως η κυβερνητική πρωτοβουλία «δεν έχει καμία σχέση με την εκλογική συμπεριφορά». «Είναι μια χρήσιμη και κρίσιμη απόφαση σε μια μάχη που επιμένω ότι πρέπει να δώσουμε ενωμένοι, όλοι οι Έλληνες, χωρίς κομματικές προμετωπίδες γιατί αυτό δεν οδηγεί πουθενά» συνέχισε στο σκεπτικό του και δήλωσε πως «οι νέοι μας συμβάλλουν στον εμβολιασμό για λόγους υγείας, αλληλεγγύης και ενότητας της κοινωνίας».

«Το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας και της αναγκαίας συμμετοχής όλων των πολιτών στον εμβολιασμό, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συνεχούς αντιπολιτευτικής κριτικής από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πάρουμε νέες θετικές πρωτοβουλίες, ο καθένας από την πλευρά του, γιατί εάν δεν εμβολιαστεί ο αναγκαίος αριθμός είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα επανέλθουμε σε σημαντικά προβλήματα σε ότι αφορά την πανδημία» κατέληξε.  

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.