Η συγκλονιστική Μαρία Σάκκαρη (Νο17) διέλυσε την Σοφία Κένιν (Νο4) με 6-1, 6-3 και για πρώτη φορά στην καριέρα της θα αγωνιστεί την Τετάρτη σε προημιτελικό Grand Slam  - «Ήρθα, έπαιξα και νίκησα» δήλωσε πανευτυχής η Ελληνίδα πρωταθλήτρια η οποία την Τετάρτη θα διεκδικήσει την πρόκριση της στα ημιτελικά του Roland Garros

 

Όταν στις αρχές Απριλίου η Μαρία Σάκκαρη κέρδιζε με 2-1 (2-6, 6-2, 6-0) την Σοφία Κένιν (τότε Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης) στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι ίσως κι η ίδια δεν θα πίστευε ότι δύο μήνες αργότερα θα διέλυε πραγματικά τη μεγάλη αντίπαλο της και θα πανηγύριζε την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Roland Garros.

Κι όμως αυτό το εκπληκτικό κορίτσι το έκανε κι αυτός καθώς μέσα σε μόλις μία ώρα και 8 λεπτά συνέτριψε την Αμερικανίδα (που είναι πλέον στο Νο4) χαρίζοντας στην Ελλάδα πρωτόγνωρες στιγμές καθώς χθες είχε προηγηθεί η αντίστοιχη πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά.


Μόνο που η Μαρία έγινε η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει στους 8 ενός Grand Slam και μετά την σημερινή της νίκη ποιος ξέρει που μπορεί να φτάσει καθώς στα προημιτελικά περιμένει τη νικήτρια του αγώνα της 19χρονης Πολωνής, Ίγκα Σφιόντεκ (περυσινή πρωταθλήτρια) με τη 18χρονη Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ.


Το ματς



Η εμφάνιση της Μαρίας άγγιξε πραγματικά το τέλειο από την αρχή ως το τέλος του αγώνα, καθηλώνοντας την αντίπαλο της που δεν μπορούσε να βρει λύσεις σε κανένα σημείο.


Με την εκκίνηση του αγώνα η Μαρία έκανε μπρέικ και η Κένιν απλά την παρακολουθούσε να ζωγραφίζει στο Suzanne Lenglen για να φτάσει με τρομερή άνεση στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-1.

Ο «τυφώνας Σάκκαρη» όμως δεν είχε ολοκληρωθεί καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε εξίσου εντυπωσιακά και το 2ο σετ φτάνοντας στο 3-0 και το 5-1 για να έχουμε εκεί το μοναδικό ξέσπασμα της Κένιν.

Η Αμερικανίδα μείωσε σε 5-2, έσβησε το πρώτο ματς πόιντ της Μαρίας και κάνοντας μπρέικ έδωσε ενδιαφέρον στον αγώνα. Με το σκορ στο 5-3 και την Κένιν να προηγείται 40-30 η Μαρία έδειξε χαρακτήρα και με τρεις συνεχόμενους πόντους έκλεισε το ματς γράφοντας ιστορία.

«Ήρθα, έπαιξα και νίκησα και θέλω να φτάσω ως το τέλος...»

δήλωσε περιχαρής μέσα από το γήπεδο γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που βρίσκονταν στις κερκίδες.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.