Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη διαχείριση των πυρκαγιών στη χώρα.


Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει πως η κυβέρνηση εξασφαλίζει εμπράκτως τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αναζητεί ψήφους στις στάχτες».


Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Από την ασφάλεια των καλοκαιρινών του διακοπών, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να υπενθυμίσει την παρουσία του επιστρατεύοντας όχι τη συναίνεση αλλά τις φλόγες του λαϊκισμού.


»Απέναντι σε πρωτοφανείς σε εύρος, διάρκεια και ένταση προκλήσεις στις οποίες ήρθε να προστεθεί και η κλιματική κρίση, η κυβέρνηση εξασφαλίζει εμπράκτως τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών.


»Με σκληρή δουλειά, επιδιώκοντας τη συνένωση δυνάμεων. Ενεργώντας άμεσα για τη στήριξη όσων έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Αναγνωρίζοντας με γενναιότητα λάθη ή παραλείψεις. Αυτά κάνει η κυβέρνηση.»Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να αναζητεί ψήφους στις στάχτες. Είναι κρίμα, γιατί αυτές τις ώρες η χώρα δεν έχει ανάγκη από αναφορές σε ''ζωές στις στάχτες''. Ειδικά από κάποιους που ούτε τις πρώτες έσωσαν ούτε τις δεύτερες απέτρεψαν».


Ηλιόπουλος: «Είναι πρωτοφανής η επιτελική ανικανότητα -Σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα

«Θα προτείναμε στον νέο (4ο κατά σειρά) κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Οικονόμου, να είναι πιο προσεκτικός, ειδικά όταν αναφέρεται σε διακοπές. Αν δεν κατανοεί αυτή τη συμβουλή, ας ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι «αυτό που είναι πρωτοφανές είναι η επιτελική ανικανότητα», αναφέροντας ειδικότερα ότι «σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα. Ζούμε μια από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές και τα κυβερνητικά στελέχη το μόνο που κάνουν είναι να αλληλοσυγχαίρονται». Τονίζει ότι «η κλιματική κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση που ακύρωσε τους δασικούς χάρτες και το πρόγραμμα δασοπροστασίας, διώχνοντας 5.066 εργαζόμενους».


«Έστω και τώρα», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιόπουλος, «ας σταματήσουν τα εύκολα λόγια και ας γίνει ό,τι είναι δυνατόν για το σβήσιμο των μετώπων, που για άλλη μια φορά καίνε για μέρες με ελλιπή παρουσία εναέριων μέσων».


Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να επιστρέψει στην πραγματικότητα, κάνοντας αρχή από το γραφείο του».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.