Ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης  στηρίζει τις δομές που δημιουργήθηκαν για τη φιλοξενία πυρόπληκτων ζώων (σκύλων και γατών) από τις καταστροφικές φωτιές της Αττικής, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στον χώρο του παλιού λατομείου ΛΑΤΟ. Οι δομές δημιουργήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες από τον Δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με την κυβέρνηση, εκπροσωπούμενη από τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρο Λιβάννιο, το ΓΕΕΘΑ, την Περιφέρεια Αττικής και το Dog's Voice και από ένα δίκτυο εθελοντών. Οι εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων έχουν αναλάβει τη φιλοξενία, την περίθαλψη και τη φροντίδα σκύλων και γατών σε συνεργασία με το Dog’s Voice μέχρι να μπορέσουν τα ζώα να επιστρέψουν με ασφάλεια στα καταφύγια τους, να βρουν τις παλιές τους οικογένειες ή και καινούργιες.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των δομών και παρέδωσε μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του σκυλοτροφές, γατοτροφές και φαρμακευτικό υλικό για ζώα την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021. 

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η Βόρεια Αττική αντιμετώπισε μια πρωτοφανή πυρκαγιά τις τελευταίες ημέρες. Οι Δήμοι της Αττικής αναλάβαμε δράση προκειμένου να στηθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες και με τους πυρόπληκτους. Πυρόπληκτα υπάρχουν και οικόσιτα ζώα. Σκύλοι και γάτες που φιλοξενούνται σε αυτές τις δομές που δημιούργησε ο Δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με άλλους φορείς στο παλιό λατομείο ΛΑΤΟ. Η Κοινωνική μας Υπηρεσία βρέθηκε και εκεί προσφέροντας τροφές και ειδικό φαρμακευτικό υλικό, ενώ προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη».

 



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.