Σε δύο ακόμη «Βραδιές Πολιτισμού» στο Άλσος Βαρβαρέσου βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης. 

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου παρακολούθησε την μουσική παράσταση «Τα πέρα πλάσματα φέρνουν …την Ελπίδα» με λατρεμένες μελωδίες προηγούμενων δεκαετιών, στην οποία συμμετείχε η γνωστή ερμηνεύτρια Ελπίδα μαζί με νέους μουσικούς.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στην επετειακή παράσταση, που παρουσίασαν το τμήμα παραδοσιακών χορών και η θεατρική ομάδα του ΠΕΑΠ σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Μαραγκού και την καλλιτεχνική επιμέλεια της χοροδιδασκάλου Μαρίας Μπαφαλούκου. Συμμετείχαν επίσης η μπάντα “Χοροσταλίτες”,  ο Πανικάριος Σύλλογος “Άρτεμις Ταυροπόλος” και ο Ηγέχορος Σύλλογος διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομίας.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε δύο ακόμη σπουδαίες παραστάσεις την Παρασκευή και το Σάββατο στο Άλσος Βαρβαρέσου. Την Παρασκευή τη διαχρονική Ελπίδα και τους συνεργάτες της, που μας θύμισαν τις μεγάλες επιτυχίες της και το Σάββατο μια εκδήλωση για τις στιγμές του 1821 μέσα από τα τραγούδια, τον χορό και το θέατρο. Ήταν μια παράσταση που ετοιμάστηκε με πολλές δυσκολίες και με  πολύ κόπο από το τμήμα παραδοσιακών χορών και τη θεατρική ομάδα του ΠΕΑΠ. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της παράστασης και να εκφράσω για άλλη μια φορά τη χαρά μου που το ΠΕΑΠ προσφέρει υψηλής ποιότητας εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στους πολίτες».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου με την μουσική παράσταση «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή» με τον Δημήτρη Μπάση και τη Ρίτα Αντωνοπούλου και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία της ορχήστρας Academica Αθηνών. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Άλσος Βαρβαρέσου, ξεκινούν στις 20:30 και έχουν ελεύθερη είσοδο.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.