Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, με την οποία ζητά να παραταθεί νομοθετικά μέχρι την 31.12.2021 η παράλληλη – με τη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου - ισχύς της Βεβαίωσης Μηχανικού, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μεταβιβάσεις ακινήτων μέχρι 31.12.2021 και να μην υπάρξουν πρόσθετες επιβαρύνσεις και ταλαιπωρία για τους πολίτες.   

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζει πως η τρίμηνη αυτή παράταση για όλες τις συμβολαιογραφικές πράξεις, όπως για παράδειγμα συστάσεις οριζόντιας ιδιοκτησίας, κανονισμούς πολυκατοικιών, μεταβιβάσεις ακινήτων και φυσικά, γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να ωφεληθούν από το νέο μέτρο της αύξησης του αφορολόγητου στο ποσό των 800.000 ευρώ, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. 
«Πρόκειται για μια ιστορική εξαγγελία για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, των νέων και της κοινωνίας γενικότερα», αναφέρει  χαρακτηριστικά ο κ. Σπανάκης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.