Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για τη Δημοσιονομική Πολιτική και την Οικογένεια κ. Μαρίας Συρεγγέλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη πόλη για την 85η ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση σε χαλαρό και φιλικό ύφος σε γνωστό καφέ - εστιατόριο, με τις εκλεγμένες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, γυναίκες.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα που απασχολούν το γυναικείο φύλο, με ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας λόγω του εγκλεισμού που επέβαλαν τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το πώς βίωσαν και βιώνουν οι γυναίκες την πανδημία.

Οι γυναίκες μέλη Δ.Σ του ΕΕΘ είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν στην Υφυπουργό θέματα και προβλήματα που ανέδειξε η υγειονομική κρίση, η κάθε μια για τον κλάδο που εκπροσωπεί.

Από την συζήτηση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μεγάλα προβλήματα παρενόχλησης και σεξουαλικής κακοποίησης που βιώνουν καθημερινά οι γυναίκες στους χώρους εργασίας τους και όχι μόνο, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον είχε για τις επαγγελματίες η αναφορά στον τρόπο ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του ΕΕΘ και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ιδιαίτερα των γυναικών που συμμετέχουν στη διοίκηση με την Υφυπουργό είναι συνεχής και σε πολύ καλό επίπεδο. Μάλιστα η κ. Συρεγγέλα είναι θετική στην διοργάνωση μια εκδήλωσης με τη συμμετοχή των δυο πλευρών.

Ο πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης και η Διοίκηση του ΕΕΘ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα που απασχολούν τη γυναίκα. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως λίγο πριν τη χαλαρή συνάντηση με την Υφυπουργό, το επιμελητήριο επισκέφθηκε η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ κ. Βικεντία Συροπούλου-Μπασιάκου, την οποία επίσης υποδέχθηκαν γυναίκες μέλη του Δ.Σ. και αναλύθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, επαγγελματία.



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.