Π. Αττικής: Παράταση των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού - Aftodioikisi.gr

Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και Αναπλ. Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ζητάει να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να κάνουν παράταση για τουλάχιστον 4 μήνες στις συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού που έχει προσληφθεί με τις ειδικές διατάξεις covid.

 

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλίμου "οι έκτακτες και εξαιρετικές συνθήκες της πανδημίας, που επέβαλαν εξαρχής την πρόσληψη του εκτάκτου αυτού προσωπικού δεν έχουν εκλείψει, αντιθέτως βρισκόμαστε μέσα σε ένα νέο, σφοδρό κύμα της πανδημίας, με σοβαρές καθημερινές ευθύνες και προκλήσεις".

 

Επιπλέον, ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι "σε όλη την διάρκεια της πανδημίας, οι Υπηρεσίες μας λειτούργησαν απρόσκοπτα, και μάλιστα με επιπλέον αρμοδιότητες και φόρτο εργασίας, λόγω των ειδικών διατάξεων για την πανδημία. Το επιπλέον έργο αυτό δεν μπορεί να έρθει σε πέρας, χωρίς την συνδρομή του έκτακτου προσωπικού, διαφορετικά θα επέλθει 'ξαφνικός θάνατος' στην λειτουργία πολλών Υπηρεσιών μας".

 

Καταλήγοντας ο κ. Κονδύλης επισημαίνει ότι "και η κοινωνική διάσταση του ζητήματος (εκατοντάδες συμπολίτες μας που θα μείνουν άνεργοι από 1.1.2022 εν μέσω πανδημίας, χωρίς να είναι εύκολη η αναζήτηση άλλης εργασίας, ακριβώς λόγω της ιδιόρρυθμης κατάστασης) είμαστε σίγουροι ότι αγγίζει την ευαισθησία σας".

 

Επισυνάπτουμε ολόκληρη την επιστολή του Δημάρχου Αλίμου για την πλήρη ενημέρωσή σας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.