silipseis

 Στην αποκάλυψη ότι υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και διαφεύγει της σύλληψης αναφέρθηκε  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι σε γνώση μας ότι υπάρχει άλλος ένας, ο οποίος είναι ύποπτος και θα συλληφθεί τις επόμενες ημέρες και με αυτό η αστυνομία θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπευθύνων για αυτή την αποτρόπαια πράξη», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως επανέλαβε, είναι θέμα τιμής για την ελληνική αστυνομία και το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη.

 «Χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη. Ακούω για κάποιον "μεγάλο" που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει "μικρός" και "μεγάλος". Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί», συμπλήρωσε. 

Είναι σε γνώση μας ότι υπάρχει άλλος ένας, ο οποίος είναι ύποπτος και θα συλληφθεί τις επόμενες ημέρες και με αυτό η αστυνομία θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπευθύνων για αυτή την αποτρόπαια πράξη.  

Μυστήριο με το τρίτο αυτοκίνητο και τους επιβάτες του - 13 άτομα στην επίθεση

Ο άγνωστος οδηγός του μυστηριώδους τρίτου αυτοκινήτου μάρκας Polo από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, που δεν συνελήφθη ποτέ, και το πέμπτο άτομο που εκτιμάται ότι επέβαινε στο συγκεκριμένο όχημα, που δεν βρέθηκε, αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Και αυτό, καθώς φαίνεται ότι στην επίθεση συμμετείχαν 13 άτομα και όχι μόνο οι 11 που έχουν συλληφθεί. Τα παραπάνω δεδομένα αποτελούν τα άγνωστα κομμάτια του παζλ της πολύκροτης υποθεσης και περιέχονται στην έκθεση που απέστειλε το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην 7η ανακρίτρια και αποκαλύπτει το protothema.gr.

Παράλληλα, ερωτήματα προκαλεί ένα άτομο με το προσωνύμιο «Μεγάλος», ο οποίος αναφέρεται στην κατάθεση του πρώτου συλληφθέντα, Afksendo Carciu. «Πήγα να πάρω το αμάξι μου, που το είχα αφήσει στην Τούμπα, με πέταξε εκεί ο "Μεγάλος", που δεν θέλω να πω το όνομά του και δεν έχει σχέση με το περιστατικό».

Στις εννέα σελίδες της έκθεσης με τίτλο «Παροχή Πληροφοριών», που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή προϊσταμένου του ΥΔΕΖΙ Θεσσαλονίκης, αστυνομικού υποδιευθυντή Γεωργίου Μαρωνίτη, ξεδιπλώνεται όλο το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης και ο ρόλος του καθενός στο σκηνικό του θανάτου.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται: «Σας γνωρίζουμε, ότι στην υπηρεσία μας, περιήλθαν πληροφορίες σχετικά με τη συμπλοκή που έλαβε χώρα την 1.2.22 και περί ώρα 00: 20, στην οδό Θεόδωρου Γαζή 18 στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία του Καμπανού Αλκιβιάδη και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των (σ.σ αναφέρεται στα ονόματα των δυο τραυματιών φίλων του Άλκη Καμπάνου)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην επίθεση εμπλέκονται πλέον του Αλβανού Αfksendos Carciu οι:

A)Gega Alessandro
B)Τζουροβιτς Οδυσσέας
Γ)Demirazi Roxhers
Δ) Χατζηκωνσταντινου Δημήτριος
Ε) Σαρακατσάνος Στέργιος
ΣΤ) Βαρβερης - Βασιλειάδης Ιωάννης
Ζ) Καλαϊτζίδης Νικόλαος
Η)Βελαλόπουλος Αλεξανδρος -Ηλίας
Θ)Κουμαρόπουλος Ιωάννης
I) Kambo Geraldi
IA) Άγνωστος άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Επιπλέον, αναφέρεται πως «στο 3ο αυτοκίνητο, VW POLO, ενδέχεται να υπάρχει και 5ο άτομο, το οποίο να συμμετείχε στην επίθεση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες μετέβησαν στον τόπο του εγκλήματος, επιβιβαζόμενοι σε τρία επιβατηγά αυτοκίνητα: Ένα Citroén C3 λευκού χρώματος συνιδιοκτησίας του Carciu, ένα Renault Clio μαύρου χρώματος ιδιοκτησίας Χατζηκωνσταντίνου και ένα αυτοκίνητο Volkswagen Polo ποντικί χρωματος.

Στo Citroen, οδηγός ήταν ο Carciu, συνοδηγος ο Geka, πίσω απο τη θέση του οδηγού ο Τζούροβιτς και πίσω απο τη θέση του συνοδηγού ο Demirazi. Στο δεύτερο όχημα που ακολουθούσε, μάρκας Renault, οδηγός ήταν ο Χατζηκωνσταντίνου Δημήτριος, συνοδηγός ο Σαρακατσάνος Στέργιος, πίσω από τη θέση του οδηγού καθόταν ο Βαρβέρης - Βασιλειάδης Ιωάννης και στην πίσω θέση του συνοδηγού ο Καλαϊτζίδης Νικόλαος.

Στο τρίτο αυτοκίνητο, μάρκας Volkswagen, οδηγός ήταν άγνωστος άνδρας, πιθανόν κάτοικος Ωραιοκάστρου, συνοδηγός ο Bελαλόπουλος Αλέξανδρος-Ηλίας, πίσω από τη θέση του οδηγού καθόταν ο Κουμαρόπουλός Ιωάννης και πίσω από τη θέση του συνοδηγού ο Καmbo Geraldi. Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα, με την άφιξή τους στο σημείο, στάθμευσαν εν μέσω της οδού Πλαστήρα, στη συμβολή με την οδό Γαζή, το δε τρίτο κινήθηκε αριστερά στην οδό Γαζή.

Περαιτέρω, ο Gega Alexandro, μόλις μετά την έναρξη της επίθεσης, δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με κράνος από την πλευρά των αμυνόμενων και αυτότραυματίστηκε στο χέρι από πιθανώς μαχαίρι που έφερε. Ο ίδιος πριν την επίθεση βρισκόταν στον αγώνα βόλεΐ στο γήπεδο «Παλατάκι» μαζί με τον Carciu.

O Demirazi κατάγεται από την Κορυτσά και κρατούσε μαχαίρι κατά την επίθεση. Ο Καλαϊτζίδης Νικόλαος είναι φίλος με τον Βαρβέρη – Βασιλειάδη και είναι μέλος του συνδέσμου οπαδών ΠΑΟΚ μακεδόνες. Οι τέσσερις επιβαίνοντες στο Renault Clio -Χατζηκωνσταντίνου, Σαρακατσάνος, Βαρβέρης, Καλαϊτζίδης- κρατούσαν σιδερένιο σωλήνα κατά την επίθεση. Ο Βελαλόπουλος Αλέξανδρος – Ηλίας κρατούσε κατά την επίθεση ξύλινο στειλιάρι, ο Κουμαρόπουλός Ιωάννης κρατούσε δρεπάνι, με το οποίο τραυμάτισε το θύμα και τους παθόντες. Ο υπήκοος Αλβανίας Kambo κρατούσε μαχαίρι, με το οποίο κατάφερε τραύματα.

Στο τρίτο αυτοκίνητο Volkswagen Polo, ενδέχεται να υπήρχε και πέμπτο άτομο το οποίο να συμμετείχε στην επίθεση.

Από την ανάλυση των επικοινωνιών του κατασχεθέντος κινητού τηλεφώνου μάρκας iPhone που κατείχε ο Carciu, την παρατήρηση των κατασχεθέντων βίντεοληπτικών υλικών και την λοιπή αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα παρακάτω για τους εμπλεκόμενους: Για τον Geka προέκυψε ότι ο Carciu τον έχει καταχωρημένο στον κατάλογο του κινητού τηλεφώνου ως «Geks”. Στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης facebook messenger ο Carciu, απέστειλε μήνυμα από το προφίλ του στον Geka στις 17:53 στον οποιο γράφει «ei» «pou eisai» «pame palataki me bobo». Και ο Geka του απαντησε «ελααα μπρο» και ο Carciu του απαντησε «psinesai ti? Ela».

Στις 18:59 πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους ηχητική κλήση στην ιδια εφαρμογή διάρκειας 37 δευτερολέπτων. Ο Carciu μετέβη στον αγώνα βόλεϊ με τον Geka και ενα τρίτο άτομο μη εμπλεκόμενο στη συμπλοκή, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο μάρκας Citroen. Μετά το πέρας του αγώνα αναχώρησαν από το γήπεδο και μετέβησαν στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού όπου τους ανέμεναν υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην επίθεση.

Εσωτερικά του οχήματος μάρκας Citroen εντοπίστηκε στη χειρολαβή του συνοδηγού ίχνος καστανέρυθρης ουσίας, πιθανότατα αίμα, εκ του οποίου ελήφθη και σχετικό δείγμα. Εκτιμώντας την πληροφορία ότι ο Γκέκα επέβαινε στη θέση του συνοδηγού, τόσο κατά την άφιξη στον τόπο, όσο και κατά την διαφύγει και το γεγονός ότι τραυματίστηκε στο χέρι με την κεφαλή, εκτιμάται ότι πιθανόν ίχνος να προέρχεται από τραύμα του χεριού του.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2022, ο Γκέκα εντοπίστηκε από στυνομικούς της υπηρεσίας μας στην οδό Αντιγονιδών στη Θεσσαλονίκη όπου επιτηρήθηκε και διαπιστώθηκε ότι συναντήθηκε με τον Τζούροβιτς Οδυσσέα και κινήθηκαν από κοινού με τα πόδια στο κέντρο της πόλης μέχρι ώρα εννέα που κατέστη δυνατή η επιτήρησή τους.

Για τον Τζούροβιτς Οδυσσέα προέκυψε ότι: Ο Τζούροβιτς τυγχανει σεσημασμένος, καθόσον έχει απασχολήσει στο παρελθόν για απείθεια και διατάραξη κοινής ησυχίας. Ο Carciu τον έχει καταχωρημένο στο κατάλογο του κινητού του τηλεφώνου. Έχει μαζί του επικοινωνίες στις εφαρμογές facebook messenger, ίνσταγκραμ και viber. Στις 5 Φεβρουαρίου και ώρα οκτώ εντοπίστηκε από αστυνομικούς υπηρεσίας μας να κινείται με τα πόδια με τον Γκέκα στο κέντρο της πόλης.

Για τον Demirazi Roxhers προέκυψε ότι: σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία κατηγορούμενος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες τελούμενες από κοινού που τέλεσε 14 Μαρτίου 2019 επί της οδου Νικόλαου Πλαστήρα στην περιοχή Χαριλάου σημείο όπου έλαβε χώρα και η συμπλοκή και ανθρωποκτονία του Αλκιβιάδη Καμπανού. Από κοινού με τον Carciu και άλλα δύο άτομα, οπαδοί της ομάδας του ΠΑΟΚ, όπου επιτέθηκαν απρόκλητα σε δύο οπαδούς της ομάδας του Άρη, στην στάση λεωφορείου με την ονομασία «Στροφή Πανοράματος» κατά τη διάρκεια της οποίας με αιχμηρά αντικείμενα κατάφεραν στον έναν τραύματα. Όπως προέκυψε από την έρευνα στο τερματικό της υπηρεσίας μας την 3.2.2022 και ώρα 00: 40, ο Demirazi πραγματοποίησε έξοδο από τη χώρα προς Αλβανία μέσω του μέσα του μεθοριακου σταθμού Κρυσταλοπηγής, με τον πατέρα του και τη γιαγιά του.

Για τον Χατζηκωνσταντίνου Δημήτριο προέκυψε ότι το αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio μαύρου χρώματος ιδιοκτησίας του πατέρα του είναι το δεύτερο όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για την μετάβαση στον τόπο του εγκλήματος και τη διαφυγή. Τυγχάνει σεσημασμένος, καθ' όσον έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Εργάζεται σε τεχνική εταιρεία και από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2022 απουσιάζει από την εργασία του επικαλούμενος ασθένεια. Είναι κάτοικος και χρήστης τηλεφωνικής σύνδεσης.

Για τον Σαρακατσάνο Στέργιο προέκυψε ότι: ειναι σεσημασμενος καθόσον έχει συλληφθεί το Νοέμβριο του 2021 κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς κατελήφθη να φέρει πάνω του ένα μεταλλικό μαχαίρι μήκους 18cm με λάμα 8cm. O Carciu έχει μαζί του επικοινωνίες στην εφαρμογή facebook messenger, είναι κάτοχος και χρήστης τηλέφωνικών συνδέσεων.

Για τον Βαρβέρη-Βασιλειάδη Ιωάννη προέκυψε ότι είναι κάτοχος τηλεφωνικής σύνδεσης. Φίλος του Κουμαρόπουλου Ιωάννη, όπως προκύπτει από την εφαρμογή facebook. Για τον Καλαϊτζίδη Νικόλαο προέκυψε ότι είναι σεσημασμένος για τα αδικήματα της «παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας», της «απρόκλητης σωματικής βλάβης» και της «παράνομης βίας» σε συνδυασμό με το άρθρο 81 για «ρατσιστικό έγκλημα», καθώς έχει συλληφθεί για παράβαση του νόμου «περί όπλων».

Για τον Βελαλόπουλο Αλέξανδρο-Ηλία προέκυψε ότι είναι σεσημασμένος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Για τον Κουμαρόπουλο Ιωάννη προεκυψε ότι πριν από ένα χρόνο, δέχτηκε στην περιοχή του Φοίνικα, απρόκλητη επίθεση από την ομάδα οπαδών του Άρη, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά μεταξύ άλλων στο ένα μάτι και νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο Κουμαρόπουλός διατυμπάνιζε σε κύκλους οπαδών του, ότι θα πάρει εκδίκηση για τη ζημιά που είχε υποστεί από οπαδούς του Άρη.

Περαιτέρω διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες Demirazi, Χατζηκωνσταντίνου, Σαρακατσάνος, Κουμαρόπουλός και Kambo είχαν ελεγχθεί από αστυνομικές υπηρεσίες στην Αθήνα 23 Μαΐου 2021 στον τελικό ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.