Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, του Προέδρου της  ΚΕΔΕ και Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, του Προέδρου της  ΠΕΔΑ και Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου, του Πρόεδρο του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχο Πεντέλης και Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου και του Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με σκοπό των συντονισμό των προσπαθειών απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης. Επισημάνθηκαν  λάθη και παραλείψεις  στην τελευταία κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε κυρίως την Αττική και  συζητήθηκαν  προτάσεις της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με μεγαλύτερη τεχνογνωσία και καλύτερη προετοιμασία ενδεχόμενες κακοκαιρίες στο μέλλον. Έγινε επίσης αναλυτική συζήτηση για βελτίωση της προετοιμασίας και της πρόληψης εν όψη της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.
Τέλος υπογραμμίστηκαν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και η τεράστια έλλειψη πόρων, εξοπλισμού και προσωπικού για την αντιμετώπιση της προσεχούς αντιπυρικής περιόδου που αναμένεται να είναι από τις δυσκολότερες όλων των εποχών.
Ο κ. Στυλιανίδης  διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες ότι θα είναι αρωγός στην κοινή προσπάθεια και θα κινητοποιήσει και τα συναρμόδια Υπουργεία.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.