Για μια ακόμα φορά η ανταπόκριση των πολιτών και πολλών συλλόγων της πόλης μας στο κάλεσμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας την Ουκρανία, ήταν συγκινητική και ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες. 

Καθ όλη τη διάρκεια του διημέρου της Παρασκευής 4 Μαρτίου και Σαββάτου 5 Μαρτίου εκατοντάδες συμπολίτες μας αλλά και εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων, συλλόγων γονέων και πολλών επιχειρήσεων της πόλης που επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους προσήλθαν στο Δημαρχείο της πόλης και προσέφεραν είδη τροφίμων, κουβέρτες, sleeping bag, φαρμακευτικά είδη και είδη προσωπικής υγιεινής τα οποία σε συνεννόηση με την Ουκρανική Πρεσβεία και εκπροσώπους της Ουκρανικής κοινότητας στην Ελλάδα διατέθηκαν για την ανακούφιση του Ουκρανικού λαού.

Ήδη γέμισαν δύο φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, βρεφικά είδη, κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες, υπνόσακους και είδη υγιεινής. 

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και δεκάδες εθελοντές έδωσαν το παρών στη δράση και συνέβαλαν στην παραλαβή της ανθρωπιστικής βοήθειας και την αποστολή των πρώτων φορτηγών.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη δράση μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία ανέφερε:

«Μία αλυσίδα ζωής βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Δήμο μας όπως άλλωστε συμβαίνει στους δήμους της χώρας μας για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. 

Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των συμπολιτών μας, κάθε ηλικίας, που προσφέρουν ότι μπορούν κι αυτό είναι που έχει μεγάλη σημασία. 

Συγκεντρώσαμε τρόφιμα μακράς διαρκείας, φαρμακευτικό υλικό,  στο Δημαρχείο. 

Από την προσέλευση και προσφορά των συμπολιτών μας αναμένεται να συγκεντρωθούν είδη που θα γεμίσουν τρία φορτηγά.

Τους ευχαριστώ όλους».

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής ενδέχεται να επαναληφθεί η δράση τις επόμενες μέρες.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.