Αποφασίστηκε και τρίτη συνάντηση με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης

Συνεχίστηκαν οι επαφές ώστε να βρεθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. 

Στην δεύτερη κατά σειρά συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΘ στο κτίριο Τεχνικής Υπηρεσίας συμμετείχαν, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης το οποίο εκπροσώπησε το μέλος Δ.Σ. και πρόεδρος της Επιτροπής Στήριξης Σωματείων και Επαγγελματικών Συλλόγων κ. Σάββας Κεσίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Franco Nicola Cupolo, ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Φετάνης και η προϊσταμένη του Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών κα Ευλαλία Καρακάλα, από πλευράς ΟΛΘ Α.Ε., ενώ τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μεταφοράς Βόρειας Ελλάδας εκπροσώπησαν οι κύριοι Ελευθέριος Κουρτίδης, Νικόλαος Δεμίρης, Γιώργος Ηλιάδης ο οποίος είναι και μέλος Δ.Σ. του ΕΕΘ, όπως και ο νομικός Σύμβουλος του κ. Γιώργος Μπρόβας.

Το ΕΕΘ συμμετείχε για δεύτερη φορά στις συζητήσεις αυτές, στηρίζοντας τα αιτήματα των μελών του μεταφορέων, οι οποίοι ζητούν άμεση ανάληψη δράσης από πλευράς ΟΛΘ Α.Ε. ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των τεράστιων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη Πύλη 16 όσον αφορά στις  φορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων που διακινούνται από το λιμάνι με φορτηγά οχήματα, καλύτερη διαχείριση του πάρκινγκ της πλατείας του λιμανιού, όπως και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την εγκατάσταση του συστήματος TAS.

Οι μεταφορείς τόνισαν πως έχουν εξαντλήσει τα όρια τους με την όλη κατάσταση που επιφέρει και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις τους.

Αυτό που τονίσθηκε από πλευράς ΟΛΘ και πιο συγκεκριμένα από τον κ. Cupolo είναι η ανάγκη να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές στην πηγή του προβλήματος, καθώς αυτό είναι και το πρώτο σημαντικό βήμα ώστε να βρεθεί λύση. Στην θέση αυτή συμφώνησαν και οι μεταφορείς, χωρίς όμως να συμφωνούν μαζί του στον εντοπισμό του προβλήματος.

Η εικόνα που σχηματίστηκε ωστόσο ήταν η μεγάλη εμπλοκή του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, σε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν ΟΛΘ, ΣΕΜΒΕ και ΕΕΘ.

Για τον λόγο αυτόν και καθώς όλες οι πλευρές ομολόγησαν την καλή διάθεση τους για εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, συμφωνήθηκε να επαναληφθεί και τρίτη συνάντηση με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Α΄ Τελωνείου Εισαγωγών – Εξαγωγών Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται ο καθορισμός της συνάντησης αφού πρωτίστως υπάρχει θετική  απάντηση από τους εκπροσώπους της τελωνειακής υπηρεσίας.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.