Ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Τρίτη 19/4 η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες πολίτες του Δήμου Διονύσου από τo καιρικό φαινόμενο «Μήδεια».

Σε συνέχεια της καταβολής αποζημίωσης σε 52 δικαιούχους, από τα τέλη Μαρτίου, χθες πραγματοποιήθηκε η καταβολή των ενισχύσεων σε άλλους 610 συμπολίτες μας (μέσω τραπεζικού λογαριασμού) και σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ωφελουμένων σε 662.

Υπογραμμίζουμε ότι ο Δήμος Διονύσου είναι ο μοναδικός Δήμος που επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με 490.000 € για την καταβολή αποζημιώσεων λόγω της «Μήδειας», ενώ πρωτοστάτησε με πολλαπλά αιτήματά του σε συναρμόδια υπουργεία και φορείς για να καταστεί εφικτή η αποζημίωση, για πρώτη φορά, φυσικών καταστροφών λόγω χιονόπτωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την καταβολή των αποζημιώσεων προς 662 συμπολίτες μας, αφήνουμε επιτέλους πίσω μας τη Μήδεια, ένα πρωτόγνωρο αλλά και καταστροφικό καιρικό φαινόμενο για το Δήμο μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα, για τη καταλυτική παρέμβαση και στήριξή του στο θέμα των αποζημιώσεων, αλλά και συνολικά την ηγεσία του ΥΠΕΣ. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους, το Γενικό Γραμματέα, τα μέλη των Επιτροπών που αξιολόγησαν τα αιτήματα των πληγέντων καθώς και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου που διασφάλισαν την ακεραιότητα και διαφάνεια της ακολουθούμενης διαδικασίας. Ο Δήμος μας  θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που πλήττεται, με προτεραιότητα τους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.