4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μαρκοπούλου, που διοργανώνει ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00, στο Θέατρο «Σάρα» Μαρκοπούλου.


Το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού με τους παραδοσιακούς χορούς και μουσική της χώρας μας, επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ, ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια απουσίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του covid-19. Στόχος της μεγάλης αυτής Γιορτής της Παράδοσης, παραμένει η διατήρηση, διάσωση, διάδοση και μεταλαμπάδευση της παράδοσης, των ηθών και εθίμων μας.


Στο 4ο κατά σειρά Φεστιβάλ, συμμετέχουν με χορούς από την Αριδαία, τη Νάξο, τη Φλώρινα, τον Πόντο, τη Λευκάδα, την Κρήτη, την Εύβοια, τη Θράκη (Μάρηδες):


ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί» (Καλλιθέα), ο Χορευτικός Όμιλος Ηρακλείου Αττικής «Ειρήνη», η Λαογραφική Εταιρεία Διαχείρισης Πολιτιστικών Αγαθών «Ολκάς» (Κορυδαλλός), η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «Βάκχαι» (Καλλιθέα) και οι τοπικοί: Λαογραφικός και Πολιτιστικός Όμιλος Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων», Σύλλογος Κρητών Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, Λαογραφικός Σύλλογος Μαρκοπούλου Μεσογαίας «Ρόδακας» και φυσικά ο διοργανωτής Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς».


Συνοδεύουν οι μουσικοί:


Θεόδωρος Τασούλας, κλαρίνο

Γιώργος Μαρινάκης, βιολί

Σταυρούλα Δαλιάνη, τραγούδι

Ηλίας Μαυρίκης, λαούτο,

Ανδρέας Παπάς, κρουστά.

Γιάννης Μαύρος, λύρα Κρήτης

Χάρης Μπότσας, λαούτο Κρήτης

Μιχάλης Κρυφός, στειακό νταουλάκι

Ηλίας Αβραμίδης, λύρα Πόντου

Παναγιώτης Παπαδόπουλος, αγγείο Πόντου

Παύλος Ταχματζίδης, νταούλι Πόντου


Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας στο χώρο της εκδήλωσης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Μαρκοπούλου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.