Πέθανε 26 μέρες αφότου γιόρτασε τα 116α γενέθλιά της. Η Τάλι ήταν πολύ ενεργό άτομο και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες πήγαινε παντού με τα πόδια!


Ο αποδεδειγμένα μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στον πλανήτη, η Τζεραλίν Τάλι, απεβίωσε στη πολιτεία του Μίσιγκαν 26 μέρες αφού γιόρτασε τα 116α γενέθλιά της.
Η Τάλι γεννήθηκε στις 23 Μαίου 1899 στην πολιτεία Τζόρτζια, και ήταν πρώτη στη λίστα της Ομάδας Γεροντολογικής Έρευνας, η οποία βεβαιώνει τις ηλικίες των υπερηλίκων του κόσμου, μετά το θάνατο της Γερτρούδης Ουίβερ, η οποία πέθανε τον Απρίλιο στο Άρκενσο στα 116.
Η Τάλι πέθανε τη Τετάρτη βράδι στο σπίτι της στο Ίνκστερ, προάστειο του Ντιτρόιτ, όπου ζούσε με την κόρη της Θέλμα Χόλογουεϊ, 77 ετών, είπε η εκπρόσωπος της οικογένειας Κριστόνα Κάμπμπελ. Η Τάλι είχε μετακομίσει στο Μίσιγκαν το 1935 με τον άντρα της, που εργαζόταν στην αυτοκινητοβιομηχανία Φόρντ. Αυτός πέθανε το 1988.
Ο θάνατός της εξέπληξε τον διευθυντή του ερευνητικού κέντρου Ρόμπερτ Γιάνγκ, ο οποίος είπε ότι ήταν πολύ ενεργό άτομο και ότι μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες πήγαινε παντού με τα πόδια.
Το άτομο που τώρα αναλαμβάνει τα πρωτεία είναι πάλι γυναίκα, ηΣουζάνα Μούσατ Τζόουνς, 115 χρονών, η οποία γεννήθηκε στην Αλαμπάμα και ζει σε οίκο ευγηρίας στο Μπρούκλιν της Νεας Υόρκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - Ρόιτερς

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.