Εννιά άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία που πουλούσε προστασία σε νυχτερινά κέντρα και άλλα καταστήματα, ενώ ήταν υπεύθυνη για σειρά εμπρηστικών επιθέσεων και εκβιασμούς κατά των ιδιοκτητών


Απίστευτες ιστορίες εκβιασμών, προστασίας νυχτερινών κέντρων και άλλων καταστημάτων, αλλά και αντεκδικήσεις, που έχουν διαδραματισθεί στον Βόλο τους τελευταίους μήνες, έχει αρχίσει να φέρνει στο φως η συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου με την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Οι υποθέσεις εκβιασμών αφορά περιπτώσεις εμπρησμών, σε νυχτερινό κέντρο στις Αλυκές στις 9 Ιανουαρίου , αλλά και σε άλλο κατάστημα στην οδό Ιάσονος στο κέντρο του Βόλου, λίγες ημέρες νωρίτερα, τις παραμονές των Χριστουγέννων.


Αυτές και άλλες περιπτώσεις εξετάζονται στο πλαίσιο ερευνών μετά τη εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων φέρονται να εμπλέκονται σε εκβιασμούς καταστηματαρχών, όσο και σε εγκληματικές πράξεις.

Στον Βόλο έχουν ήδη συλληφθεί και κρατούνται 9 άτομα με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να είναι και ένας αρχιφύλακας που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Το θέμα με τον αστυνομικό διαχειρίζεται η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ανάμεσα στα θύματα των εκβιαστών συμπεριλαμβάνονται γνωστοί επιχειρηματίες του Βόλου, όπως ιδιοκτήτες αλυσίδας πρατηρίων υγρών καυσίμων, τους οποίους οι εκβιαστές απειλούσαν ότι θα τους κάψουν τα τρία πρατήρια που διατηρούν στον Βόλο. Σε άλλη περίπτωση εκβίαζαν επιχειρηματία, από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο των ταχυφαγίων και της διασκέδασης, και στην περίπτωση αυτή οι εκβιαστές προχώρησαν στον εμπρησμό του νυχτερινού του κέντρου στις Αλυκές.

Τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών φέρονται να εμπλέκονται ακόμα και σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου αλλά και επεισόδια σε γήπεδα και στην περίπτωση του Βόλου, οι αστυνομικοί ερευνούν στοιχεία που έχουν στα χέρια τους για έναν στημένο αγώνα και επεισόδια σε γήπεδα με τη συμμετοχή μπράβων.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη των εκβιαστών και των μπράβων αξιοποιώντας πληροφορίες, αλλά και συνομιλίες των μελών της συμμορίας που έχει καταγράψει ο "κοριός" της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.