Στο θέμα Θέμα 18 της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. Ιλίου για τη: ‘’Λήψη απόφασης για τη σύνταξη τοπικού σχεδίου αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.) ‘’


Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΟΥΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:


΄΄Σίγουρα είναι μια θετική Ευρωπαϊκή πρόταση, η οποία μας κατευθύνει σε μια οικονομία και σε μια κοινωνία με μηδενικά απόβλητα, μια κοινωνία που θα μετατρέπει τα απόβλητα σε πόρους.
Από 1/1/15 είναι υποχρεωτική η ανακύκλωση όλων των ειδών.

Και εδώ όμως ερχόμαστε καθυστερημένοι, υπό το φόβο χρηματικών κυρώσεων και καταδικών για τις χωματερές που λειτουργούν ακόμα στη χώρα μας.
Ένα χρόνο τώρα η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν έχει κάνει τίποτα και ακόμα και όταν ήταν αντιπολίτευση, το μόνο που ήξερε να κάνει, ήταν να σταματήσει να γίνουν οι χωματερές και σε άλλα σημεία της Αττικής εκτός των Α.Λιοσίων-Φυλής.
Λες και εμείς στη Δυτική Αττική είμαστε η χαβούζα όλου του Λεκανοπεδίου.
Για εμάς πρέπει να γίνουν οι χωματερές στα Μέγαρα και στο Γραμματικό, να χωροθετηθεί κοινός χώρος για Σταθμό Μεταφόρτωσης, με νομοθετική πράξη.
Ο χώρος μεταφόρτωσης να είναι σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ και με τους όμορους Δήμους Περιστερίου, Πετρούπολης, Αγ.Ανάργυροι-Καματερού.
Και το έργο να το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Εμείς έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε όλους τους δημότες, με ότι μέσα διαθέτουμε, να εγκαταστήσουμε τους καφέ  κάδους και τους κάδους κομποστοποίησης έξω από κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και στις πυλωτές και ακάλυπτους χώρους των κατοικιών.
Να δημιουργήσουμε μικρά πράσινα σημεία σε κάθε περιοχή και να ενισχύσουμε το στόλο μας με νέα απορριμματοφόρα και φορτηγά, μιας και οι ελλείψεις μας ως Δήμος είναι μεγάλες.
Και τέλος δε μας απαντήσατε :
Που θα γίνει ο εσωτερικός χώρος εγκατάστασης του πράσινου σημείου και πόσα τ.μ. θα είναι;
Που θα βρίσκεται ο χώρος κομποστοποίησης;
Που θα είναι ο χώρος επεξεργασίας υλικών εκσκαφών και κατεδαφίσεων;
Τέλος πάντων, λέμε Ναι στη λήψη απόφασης για τη σύνταξη τοπικού σχεδίου και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.΄΄

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.