ια την συνεργασία Γαλλίας - Ελλάδας στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας, της ανάπτυξης της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, συζήτησαν κατά τη σημερινή συνάντηση στο Παρίσι, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών, Ζαν Υβ Λε Ντριάν και Πάνος Καμμένος.


Όπως επισήμανε ο κ. Καμμένος, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στα υπό εξέλιξη εξοπλιστικά προγράμματα, «που αφορούν προμήθειες στις οποίες υπάρχει τεράστια καθυστέρηση, μεγάλη ζημία του ελληνικού Δημοσίου όπως τα ελικόπτερα NΗ-90».

Και εκτίμησε ότι «μέσα στους επόμενους μήνες, με το πλαίσιο που βάλαμε σε αυτή τη συνεργασία θα σταματήσουν τα φαινόμενα της έλλειψης διαθεσιμότητας».

Ο ΥΠΕΘΑ πρόσθεσε ότι «στα επίπεδα της κρατικής βιομηχανίας, η ΕΑΒ θα ξεκινήσει συνομιλίες για την συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα. Οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες θα εμπλακούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό».

Ο κ. Καμμένος διαβεβαιωσε για τη συνέχιση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών σε θάλασσα και αέρα και για την επανενεργοποίηση των στενών σχέσεων των δύο χωρών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιστρέφει απόψε στην Αθήνα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.